Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Hvornår må en virksomhed kræve en forbrugers cpr-nr?

JURA § info
10/01/2015
Hvornår må en virksomhed kræve en forbrugers cpr-nr?
JURA § info logo
Mange forbrugere oplever at virksomheder kræver udlevering af deres cpr-nr i forbindelse med køb af varer eller ydelser. Derfor bliver der nu udstukket et notat om hvornår dette er lovligt.

Mange forbrugere er uforstående for hvorfor de er nødt til at udlevere deres cpr-nr i forbindelse med køb af varer og ydelser. Af samme årsag bliver Forbrugerombudsmanden jævnligt kontaktet vedr. reglerne på området.

Forbrugerombudsmanden har derfor nu offentliggjort et notat om hvornår man som erhvervsdrivende må indhente en forbrugers cpr-nr.

Konstitueret Forbrugerombudsmand, Benedikte Havskov Hansen udtaler i denne sammenhæng:

”Vi bliver jævnligt kontaktet af forbrugere, der er utilfredse med, at virksomheder kræver at få deres cpr-nummer, og som spørger, om de må det. Med notatet sætter vi rammerne for, hvornår det er lovligt, og hvornår det ikke er.”

Hun udtaler endvidere:

 ”Det vil normalt være i strid med god skik, hvis virksomheden beder om at få at forbrugerens cpr-nummer ved køb af en enkeltstående vare. Omvendt vil det typisk være lovligt, når der er tale om en løbende aftale som et abonnement.”

 Læs hele det nye notat her

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted