Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Hvornår har ordregiver pligt til at kontrollere et tilbuds indhold?

Horten
08/04/2019
Hvornår har ordregiver pligt til at kontrollere et tilbuds indhold?
Horten logoEr du som ordregiver usikker på, hvor meget du skal kontrollere indkomne tilbud? Ny kendelse fra Klagenævnet for Udbud bekræfter, at ordregiver kun er forpligtet til at foretage en effektiv kontrol af dokumentation og oplysninger i indkomne tilbud i tvivlstilfælde.

I Klagenævnet for Udbuds kendelse af 1. april 2019 Pressalit A/S mod Region Nordjylland klagede en forbigået tilbudsgiver over, at den vindende tilbudsgivers tilbud ikke opfyldte en række standarder og tekniske krav. I sagen var der tale om et udbud efter udbudsloven om levering og montering af eleverbare toiletter og håndvaske til et hospital.

I udbudsmaterialet havde regionen skrevet, at manglende oplysninger om tilbuddet kunne få indflydelse på evalueringen, men at tilbuddet ville ikke blive ukonditionsmæssigt. Derudover indeholdte udbudsmaterialet en række mindstekrav, herunder at produkterne skulle testes og godkendes i henhold til nogen nærmere angivet standarder. Regionen krævede ikke, at tilbudsgiverne skulle fremsende dokumentation for, at tilbuddet overholdte standarderne og de tekniske krav.


Klagenævnet for Udbud afviser klagers påstand


Inden tildelingen havde regionen gennemgået vindende tilbud og konstateret, at tilbuddet opfyldte mindstekravene. Efter tildelingsbeslutningen klagede en forbigået tilbudsgiver til Klagenævnet for Udbud. Klageren påstod bl.a., at produkterne i vindende tilbudsgivers tilbud ikke var testet i henhold til standarderne.

Klagenævnet for Udbud udtalte, at ifølge udbudslovens § 159, stk. 2 skal ordregiver verificere, at tilbuddene opfylder kravene i udbudsmaterialet. Derudover skal ordregiver ifølge udbudslovens § 159, stk. 3 alene i tvivlstilfælde foretage en effektiv kontrol af oplysningerne og dokumentationen i tilbuddet. På den baggrund fandt nævnet, at regionen skulle vurdere tilbuddene efter deres indhold alene, med mindre der forelå omstændigheder, der gav særlig anledning til en kontrol. Da det ikke var tilfældet, og der ikke var grundlag for antage, at vindende tilbudsgiver ikke kunne levere det tilbudte, fik klageren ikke medhold.

Kendelsen er i tråd med tidligere praksis fra Klagenævnet om ordregivers undersøgelsespligt.

 

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Kan du påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige?
Kan man som privat tilbudsgiver påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige? Det kommer Anja Piening, specialist i udbudsret, nærmere ind på i ovenstående video.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted