Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Højesteretsdom får afgørende indflydelse på dine leasingaftaler

TVC Advokatfirma
02/10/2017
238
Højesteretsdom får afgørende indflydelse på dine leasingaftaler
TVC Advokatfirma logo

Højesteret har netop afsagt dom i en principiel sag ført af TVC Advokatfirma om leasingaftaler på print-og kopimarkedet, der generelt set er præget af uigennemsigtige aftaler. Sagen får afgørende betydning og vil forhåbentlig bane vejen for bedre aftaler for leasingtagerne.Den fremgangsmåde, der har været fulgt i talrige år i leasingbranchen vedrørende udlejning af kopi- og printudstyr, har ifølge Højesterets dom afsagt den 27. september 2017 været erstatningspådragende.

Mange leasingaftaler fornyes, før de udløber. I den forbindelse indgås i vidt omfang leasingaftaler, hvor det gamle udstyr pilles ned, og der sættes noget nyt udstyr op. Erstatningskravet pådrages ifølge Højesteret, hvor en leasingaftale ophører før udløb, restgælden overføres fuldt ud til den næste aftale, og udstyret tages ned, uden at leasingtager bliver kompenseret for den værdi, det nedtagne udstyr repræsenterer. Udstyret havner hos den oprindelige leverandør, der kan sælge udstyret på ny, uden at givet noget reelt for det.

Tusindvis af leasingaftaler er indgået under disse forhold og indeholder derfor denne problemstilling, hvor leasingtagerne bliver taberne. Den principielle afgørelse fra Højesteret vil ændre på dette. Ifølge partner Anders Rynkebjerg, der har ført og vundet sagen i Højesteret, har den hidtidig fulgte fremgangsmåde, der nu er tilsidesat af Højesteret som ansvarspådragende, givet leasingvirksomheder og producenter incitament til at indgå nye aftaler og sende gammelt udstyr tilbage til producenten, der så kan sælge det igen – tit uden at kunden/leasingtager havde et reelt behov for at få udskiftet udstyret.

Højesteret kom endvidere meget principielt frem til, at erstatningskravet kan rettes mod både leverandøren af udstyret og leasingselskabet, der har forestået finansieringen af leasingaftalen.


Dommen er afgørende for slutbrugerne


Hos TVC Advokatfirma har vi stor erfaring med at sikre, at du som leasingtager er sikret bedst muligt. På baggrund af Højesterets afgørelse bør alle leasingtagere få kigget deres leasingaftaler igennem for at se, hvordan de er skruet sammen.

Vi råder naturligvis alle erhvervsdrivende til at søge juridisk rådgivning, inden de skriver under på en leasingaftale. Omkostningen ved den juridiske rådgivning er forsvindende lille i forhold til udgifterne ved efterfølgende at skulle gennemføre en retssag eller sidde fast i en alt for dyr kontrakt.

 

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 33.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted