Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Har du penge i udlandet?

TVC Advokatfirma
22/04/2020
Har du penge i udlandet?
TVC Advokatfirma logo
Skatterådet har godkendt Projekt Money Transfer IV, og Skattestyrelsen iværksætter nu tiltag for at finde frem til flere gemte formuer.


Projekt Money Transfer IV udgør et såkaldt ”skattelyprojekt” hos Skattestyrelsen, hvor Skattestyrelsen får adgang til at trække store datamængder om danskernes pengeoverførsler ud af de danske pengeinstitutter.

Skattestyrelsen har nu iværksat Projekt Money Transfer IV og fået tilladelse af Skatterådet til at indhente oplysninger vedrørende perioden 1. januar 2017 til den 31. december 2019 fra samtlige pengeinstitutter omfattet af Skatterådets tilladelse i sagen offentliggjort som SKM.2016.532.SR (Projekt Money Transfer III).  Skattestyrelsens pålæg nu fået adgang til datamateriale fra hele 15 danske pengeinstitutter.


Formålet med Projekt Money Transfer IV


Alene med det seneste Projekt Money Transfer III fik Skattestyrelsen adgang til 60 millioner individuelle transaktioner foretaget af danskerne, hvilket dannede grundlag for skattemæssige korrektioner og en bred kontrol af danskernes selvangivelser.

Med Projekt Money Transfer IV fortsætter Skattestyrelsen samme kurs og har erklæret følgende overordnede formål med projektet:

  • at finde ikke-beskattede indtægter og formuer skjult i udlandet

  • at vise, at der er en opdagelsesrisiko, når en skattepligtig forsøger at skjule indtægter og formuer i udlandet samt

  • at give Skattestyrelsen et grundlag for udvælgelse af kontrolsager på området for pengeoverførsler til og fra Danmark.


Med Skatterådets godkendelse til gennemførsel af Skattestyrelsens Projekt Money Transfer IV, får Skattestyrelsen nu adgang til at indhente oplysninger om pengeoverførsler til og fra Danmark uden nærmere afgrænsning i forhold til de lande, som overførslerne vedrører. Skattestyrelsen vil på baggrund af oplysningerne gennemføre udsøgninger inden for den ordinære ligningsfrist på tre år.


Baggrunden for Projekt Money Transfer IV


Skattestyrelsens ønske om gennemførsel af Projekt Money Transfer IV kommer på baggrund af positive erfaringer med de tidligere Money Transfer-projekter, som – ifølge Skattestyrelsen – skaber mulighed for at indhente nye oplysninger om pengeoverførsler fra Danmark til udlandet. Disse oplysninger kan i sidste ende skabe mulighed for at foretage væsentlige indkomstkorrektioner.

Videre er det, på baggrund af Skattestyrelsens erfaring med projekterne Money Transfer I-III, vurderingen, at de udenlandske pengestrømsoplysninger, som blev indhentet i de tre tidligere Money Transfer-projekter, har været af afgørende betydning for det provenu, som hidtil er opnået i Money Transfer-projekterne.


Det medfører Projekt Money Transfer IV


Projekt Money Transfer IV medfører, at Skattestyrelsen nu får adgang til alle transaktioner omfattet af Skatterådets tidligere tilladelse offentliggjort som SKM.2016.532.SR (Projekt Money Transfer III) samt et enkelt yderligere pengeinstitut efter Skatterådets anvisning. Såfremt de omfattede pengeinstitutter er en del af en koncern, som foretager udenlandske pengeoverførsler i andre selskaber i koncernen, omfatter pålægget også disse selskaber.

Skattestyrelsen får adgang til at indhente oplysninger om pengeoverførsler til og fra Danmark i elektronisk form, jf. skattekontrollovens § 62, stk. 4. De praktiske foranstaltninger omkring selve indhentelsen vil foregå efter aftale med det enkelte pengeinstitut, og Skattestyrelsen vil forud for sine henvendelser til de enkelte pengeinstitutter orientere Finans Danmark.

Det er i øvrigt Skattestyrelsens vurdering, at de omfattede pengeinstitutter alle har erfaring med udlevering af data og oplysninger til Money Transfer-projekterne, hvilket vil gøre processen nemmere for både Skattestyrelsen og pengeinstitutterne.

Som omtalt ovenfor indhenter Skattestyrelsen data for perioden 1. januar 2017 til den 31. december 2019. Skattestyrelsen ønsker detaljerede oplysninger, hvor enten SWIFT/SEPA eller tilsvarende betalingsløsninger er anvendt i forbindelse med overførslen, og på baggrund af de tidligere erfaringer fra Money Transfer-projekterne fastsættes en bagatelgrænse, således at Skattestyrelsen kun indhenter data for transaktioner på over kr. 1.000.


Har du behov for hjælp?


Det er på baggrund af tidligere tilsvarende projekter vores vurdering, at der må forventes at opstå et betydeligt antal sager som følge af det nye projekt. Udover selve skattebetalingen har mange af de rejste sager medført straffelige sanktioner af stor betydning for de involverede parter.

Vi har i TVC Advokatfirma mange års erfaring i at håndtere både de skatte- og strafferetlige forhold vedrørende formuer i udlandet. Vi bistår således i alle faser af en sag, dvs. helt fra Skattestyrelsens første materialeindkaldelse, til bistand i en klagesag og til eventuelt fremmøde i retten.

Såfremt du er eller måtte blive involveret i en skattesag er du altid meget velkommen til uforpligtende at kontakte os.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Særlige omstændigheder kan begrunde genoptagelse af også ældre skatteansættelser?
Særlige omstændigheder kan begrunde genoptagelse af også ældre skatteansættelser?
21/01/2021
Skatte- og afgiftsret
Anpartshavere i et opløst selskab anset for klageberettigede
Anpartshavere i et opløst selskab anset for klageberettigede
20/01/2021
Skatte- og afgiftsret
Betalt privatbenyttelsesafgift førte ikke til beskatning af værdi af fri bil
Betalt privatbenyttelsesafgift førte ikke til beskatning af værdi af fri bil
13/01/2021
Skatte- og afgiftsret
Ændring af ejendomsvurderingsloven i relation til vindmøller og solcelleanlæg
Ændring af ejendomsvurderingsloven i relation til vindmøller og solcelleanlæg
13/01/2021
Energi og forsyning, Skatte- og afgiftsret
Parcelhusreglen – Betingelserne for skattefrit salg af din bolig
Parcelhusreglen – Betingelserne for skattefrit salg af din bolig
13/01/2021
Skatte- og afgiftsret, Øvrige, Fast ejendom og entreprise
Medarbejdere bliver nu beskattet af favørelementet ved erhvervelse af aktier til indre værdi
Medarbejdere bliver nu beskattet af favørelementet ved erhvervelse af aktier til indre værdi
13/01/2021
Skatte- og afgiftsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted