Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Forbrugerombudsmanden: Nøgenhed i markedsføringen af filmen “Klovn Forever” var OK

JURA § info
10/12/2015
Forbrugerombudsmanden: Nøgenhed i markedsføringen af filmen “Klovn Forever” var OK
JURA § info logo


Forbrugerombudsmanden har i alt modtaget 28 klager over markedsføringen af filmen ”Klovn Forever”.


Klagerne har angiveligt omhandles udtrykket i markedsføringen, herunder brug af nøgenhed i denne. Derudover har der været klaget over, at nogle af filmens plakater var placeret, så børn og unge kunne se dem.  I markedsføringen af filmen indgik nøgenhed og erotik som væsentlige virkemidler. Men der er et betydeligt spillerum for nøgenhed og erotik i reklamer, og der blev brugt humoristiske virkemidler, som var med til at understrege, at hverken plakat eller trailer skulle tages alvorligt.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, udtaler i den sammenhæng:

Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at bruge nøgne eller letpåklædte mennesker i en reklame, medmindre reklamen er uanstændig. Desuden lemper humor grænsen for, hvad der er tilladt i reklamer. I denne sag har vi ikke fundet belæg for, at markedsføringen var uanstændig og i strid med god skik.”

Forbrugerombudsmanden har derfor vurderet, at markedsføringen, i form af en plakat og en trailer for filmen ”Klovn Forever”, ikke var i strid med god markedsføringsskik. Forbrugerombudsmanden har endvidere ikke fundet belæg for, at markedsføringen var rettet mod børn og unge eller kunne skade børn psykisk og moralsk.

Du kan se markedsføringsmaterialet i form af plakaten nedenfor.

Klovn
[layerslider id="37"]
 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted