Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Fondes konsolideringsfradrag nedsættes

Bech Bruun
15/06/2016
Fondes konsolideringsfradrag nedsættes
Folketinget har den 2. juni 2016 vedtaget en ændring af fondsbeskatningsloven. Lovændringen medfører, at fondes adgang til at opnå konsolideringsfradrag for uddelinger til almennyttige formål nedsættes. De kongelige fondes særlige konsolideringsfradrag afskaffes samtidig. Loven har med visse undtagelser virkning for indkomstår, der begynder den 1. januar 2016 eller senere. 

Lovændringen
Efter fondsbeskatningsloven har det hidtil været muligt for fonde at opnå et konsolide-ringsfradrag på 25 pct. af uddelinger til almennyttige formål. Lovændringen indebærer, at konsolideringsfradraget nedsættes fra 25 pct. til 4 pct.

For kongeligt konfirmerede fonde nedsættes konsolideringsfradraget ligeledes fra 25 pct. til 4 pct. Samtidig fjernes den særlige fradragsregel, hvorefter fondene har kunnet anvende et fradrag beregnet efter en fundatsmæssig konsolideringsforpligtelse.

Fondes adgang til at opnå fradrag for almennyttige uddelinger og hensættelser opretholdes. Disse uddelinger/hensættelser er herved fortsat fradragsberettigede, i det omfang de ikke anses for uddelinger/hensættelser af skattefrie udbytter, som fondene har modtaget.

Lovens ikrafttræden
Loven træder i kraft den 1. juli 2016 og har – med visse undtagelser - virkning for indkomstår, der påbegyndes den 1. januar 2016 eller senere.

De nye reglers ikrafttrædelse afhænger herved af, hvornår fondene har truffet beslutning om de almennyttige uddelinger.

Fonde, der har påtaget sig en retlig forpligtelse til at foretage uddelinger senest den 19. november 2015, kan opnå et konsolideringsfradrag på 25 pct. som hidtil. Lovændringen betyder, at der for uddelinger, der er foretaget efter den 19. november 2015, ikke kan opnås et 25 pct. konsolideringsfradrag. For disse uddelinger udgør fradraget 4 pct.

For indkomståret 2014 kan fradrag for hensættelser til konsolidering foretages på grundlag af uddelinger, der er foretaget i indkomståret 2014.

Fonde omfattet af den særlige udbyttebestemmelse i den nordiske dobbeltbeskatningsaftale vil fortsat have mulighed for at opnå et konsolideringsfradrag på 25 pct.

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted