Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Flere web-butikker overholder ikke gældende forbrugerlovgivning

JURA § info
15/12/2014
Flere web-butikker overholder ikke gældende forbrugerlovgivning
JURA § info logo
Julehandlen er godt i gang - ikke mindst via web-butikkerne. Andelen af køb via web-butikkerne vil højst sandsyndligt endnu engang sætte ny rekord i 2014. Men hvordan er forbrugerne egentligt stillet i den sammenhæng? Flere af landets web-butikker lever nemlig ikke op til gældende lovgivning, når det gælder oplysningspligt og muligheden for at sende varer retur. 


Den 13. juni 2014 trådte den nye forbrugeraftalelov i kraft, hvilken bl.a. regulerer køb via Internettet. Kigger man rundt blandt flere af de danske web-butikker, herunder flere af de største, kan man konstatere at de nye regler ikke er slået igennem i deres handelsbetingelser.

Flere af web-butikkerne overholder ikke deres generelle oplysningspligt og flere giver direkte ukorrekte oplysninger for frister for forbrugernes mulighed for at returnere købte produkter. Derudover undlader hovedparten også informationerne om, at forbrugeren også kan fortryde købet efter varen er taget i brug. Dog med det forbehold at forbrugeren hæfter for en evt. forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at teste den på almindelig vis.

Nedenfor er oplistet et uddrag af de gældende regler efter den 13. juni 2014:

  • Der gælder fortsat en generel fortrydelsesret på 14 dage.

  • Efter de nye regler kan forbrugeren også efter brug af varen fortryde købet. Dog med det forbehold at forbrugeren hæfter for en evt. forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at teste den på almindelig vis. (Tidligere kunne man som hovedregel kun fortryde et køb af en vare, hvis den blev leveret tilbage i stort set samme stand og mængde. Nogle krævede endda, at varen blev returneret i original emballage). 

  • Hvis der er sket noget med varen, er det som udgangspunkt virksomheden, der har bevisbyrden for, at der foreligger en værdiforringelse, som forbrugeren skal betale kompensation for. Forbrugeren hæfter dog ikke for eventuel forringelse af varens værdi, hvis virksomheden ikke har oplyst om fortrydelsesretten.


JURA-info anbefaler derfor alle web-butikker at få gennemgået deres handelsvilkår, såfremt det ikke er sket siden lovændringen den 13. juni 2014.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted