Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Finans­tilsynet: Ny praksis for beregning af beløbs­grænse for indberetning iht. MAR

Kromann Reumert
18/06/2018
Finans­tilsynet: Ny praksis for beregning af beløbs­grænse for indberetning iht. MAR
Ledende medarbejdere og deres nærtstående skal indberette transaktioner til det børsnoterede selskab og Finanstilsynet, når transaktionerne i et kalenderår sammenlagt udgør 20.000 euro eller derover. Denne praksis ændrer Finanstilsynet pr. den 1. juli 2018. Her kan du læse om, hvornår man fremover er indberetningspligtig.

Ledende medarbejderes og deres nærtståendes pligt til at foretage indberetning
Medlemmer af bestyrelsen, direktionen og andre ledende medarbejdere i børsnoterede selskaber har iht. markedsmisbrugsforordningens artikel 19 pligt til at foretage indberetning til Finanstilsynet og det børsnoterede selskab, når de handler med selskabets aktier, obligationer og relaterede finansielle instrumenter. Denne pligt gælder også for den ledende medarbejders nærtstående, herunder ægtefælle og nærtstående juridiske personer. Indberetningen skal ske straks og senest tre arbejdsdage efter transaktionen.

Man har dog først pligt til at foretage indberetning, når man i et kalenderår har gennemført transaktioner af en samlet værdi på 20.000 euro eller derover.

Finanstilsynets praksis har været, at denne beløbsgrænse beregnes samlet for den ledende medarbejder og dennes nærtstående, således at indberetningspligten indtræder, når den ledende medarbejders og dennes nærtståendes transaktioner i et kalenderår sammenlagt udgør 20.000 euro.

Den 20. december 2016 offentliggjorde den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed (ESMA) et nyt Q&A (7.3) om markedsmisbrugsforordningen. I denne svarede ESMA, at grænsen på 20.000 euro skal beregnes separat for den ledende medarbejder og dennes nærtstående. Dengang offentliggjorde Finanstilsynet i et nyhedsbrev, at Tilsynet fastholdt sin praksis indtil videre.

Finanstilsynet ændrer praksis 
Nu har Finanstilsynet, i et nyhedsbrev af 29. maj 2018, oplyst, at Tilsynet pr. 1. juli 2018 ændrer praksis, så den svarer til ESMAs Q&A.

Læs Finanstilsynets nyhedsbrev: Ny praksis for beregning af tærsklen for indberetning af ledende medarbejderes transaktioner. 

Fra den 1. juli 2018 skal man derfor ikke længere sammenlægge den ledende medarbejders og dennes nærtståendes transaktioner, men opdele disse, når man skal beregne, om beløbsgrænsen er nået. Det vil for eksempel betyde, at hvis en ledende medarbejder i løbet af et kalenderår gennemfører transaktioner for 15.000 euro, og dennes nærtstående gennemfører transaktioner for 7.000 euro, vil ingen af parterne være indberetningspligtige. Hvis den ledende medarbejder gennemfører transaktioner for 25.000 euro i et kalenderår, og dennes nærtstående gennemfører transaktioner for 7.000 euro, vil det kun være den ledende medarbejder, der skal foretage indberetning til Finanstilsynet og det børsnoterede selskab.

Find skemaerne til indberetning på Finanstilsynets hjemmeside: Indberetning for ledende medarbejdere.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artikler, der kunne være relevante for dig
Lovforslag om implementering af CSRD fremsat
Lovforslag om implementering af CSRD fremsat
26/02/2024
EU-ret, Selskabsret, Øvrige
EU-Parlamentet og Ministerrådet når til enighed om "Listing Act"
EU-Parlamentet og Ministerrådet når til enighed om "Listing Act"
28/02/2024
EU-ret, Finansiering og bankret, Selskabsret
Har I styr på jeres ejerforhold?
Har I styr på jeres ejerforhold?
11/03/2024
Selskabsret, Compliance
Nye og opdaterede regler om konkurskarantæne på vej
Nye og opdaterede regler om konkurskarantæne på vej
14/03/2024
Selskabsret, Insolvens og rekonstruktion
Ekspertudvalg: Risikerer danske fonde at miste fradragsret for almennyttige uddelinger?
Ekspertudvalg: Risikerer danske fonde at miste fradragsret for almennyttige uddelinger?
22/03/2024
Selskabsret, Skatte- og afgiftsret
Valg af selskabsform
Valg af selskabsform
12/04/2024
Selskabsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted