Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

EU-Kommissionen indleder sag mod Facebook

DLA Piper
08/01/2017
EU-Kommissionen indleder sag mod Facebook

EU-Kommissionen har den 20. december 2016 sendt en klagepunktsmeddelelse til Facebook. Kommissionen mistænker Facebook for at have afgivet urigtige eller vildledende oplysninger til Kommissionen i forbindelse med godkendelsen af Facebooks overtagelse af WhatsApp i 2014.


I oktober 2014 godkendte Kommissionen Facebooks planlagte køb af beskedtjenesten WhatsApp. I forbindelse med godkendelsen af transaktionen undersøgte Kommissionen, om det var muligt for Facebook at matche deres brugeres konti med WhatsApp-brugernes konti. Dette ville efter Kommissionens opfattelse kunne medføre konkurrenceretlige betænkeligheder. I august 2014 indikerede Facebook over for Kommissionen, at Facebook ikke ville være i stand til at etablere en pålidelig automatiseret forbindelse mellem de to selskabers brugerkonti.

I august 2016 offentliggjorde WhatsApp i forbindelse med en opdatering af deres privacy-regler imidlertid, at WhatsApp fremover ville dele brugerdata med Facebook.

Kommissionens foreløbige opfattelse er, at Facebook allerede i 2014 havde teknisk mulighed for automatisk at matche de to selskabers brugerdata. Kommissionen mistænker derfor Facebook for forsætligt eller uagtsomt at have indsendt urigtige eller vildledende oplysninger, da overtagelsen af WhatsApp skulle godkendes.

Afgivelse af urigtige eller vildledende oplysninger er i strid med fusionsforordningen og kan medføre en bøde på op til 1 % af virksomhedens omsætning. Facebook omsætning udgjorde i 2015 USD 17,93 milliarder.

Facebook har indtil den 31. januar 2017 til at reagere på Kommissionens klagepunktsmeddelelse. EU-Kommissionen har udtalt, at den aktuelle undersøgelse er begrænset til en vurdering af, om Facebook har overtrådt processuelle regler i fusionsforordningen, og at undersøgelsen ikke vil have indflydelse på Kommissionens afgørelse om at godkende fusionen.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
DLA Piper logo
København
Rådhuspladsen 4
1550 København V
33 34 00 00
denmark@dlapiper.com
Aarhus
DOKK1
Hack Kampmanns Plads 2, 3
8000 Aarhus C
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted