Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

EU-kommissionen åbner sag mod Danmark vedr. fedtafgiften

Dansk Erhverv
17/02/2015
EU-kommissionen åbner sag mod Danmark vedr. fedtafgiften


EU-kommissionen har valgt at åbne en statsstøttesag mod Danmark om fedtafgiften. Det er ikke overraskende. Der var massive indvendinger inden den blev indførtEuropa-Kommissionen har åbnet en statsstøttesag mod Danmark om den danske fedtafgift. Det blev allerede fra første færd påpeget af blandt andre Dansk Erhverv, at der var problemer med afgiften i forhold til ulovlig statsstøtte. Selv om afgiften allerede er afskaffet igen, så handler statsstøttesagen derfor også om, man kan indføre afgifter, der rammer produkter og virksomheder forskelligt.

”Henvendelsen til den danske regering fra EU-Kommissionen kan ikke komme som en overraskelse. Vi advarede gentagne gange om, at afgiften var diskriminerende og i strid med reglerne om statsstøtte,” siger Kasper Ernest, chef for EU og International afdeling hos Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv ser frem til, at regeringen nu tager en drøftelse med EU-Kommissionen om sagen.

”Når det er sagt, så kan vi undre os over, at EU-kommission har brugt så lang tid til at behandle sagen om afgiften. Umiddelbart er der ingen, som har lyst til at vække det administrative monster op, som fedtafgiften var,” siger Kasper Ernest.

Det sagde Dansk Erhverv da loven blev fremsat:

Dansk Erhverv har kontaktet til EU-Kommissionen, da afgiften må forventes at være i strid med både EU-traktaten og bestemmelser om det indre marked. Det er særligt EU-traktatens artikel 110 om diskriminerende afgifter samt artikel 107 om statsstøtte, som forslaget synes at overtræde.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted