Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

EU-kommissionen åbner op for fase II-undersøgelser i to fusioner

Kromann Reumert
13/03/2015
EU-kommissionen åbner op for fase II-undersøgelser i to fusioner
Den første sag handler om godkendelsen af Liberty Globals overtagelse af en bestemmende kapitalpost i De Vijver Media. Den anden om fusionen mellem Jazztel og Orange.

DE VIJVER MEDIA BY LIBERTY GLOBAL
Den første sag handler om godkendelsen af den 24. februar 2015 af overtagelsen af en bestemmende kapitalpost i De Vijver Media af Liberty Global. Europa-Kommissionen åbnede den 22. september op for fase II-undersøgelser i sagen, som nu er afsluttet.

Transaktionen var tiltænkt som et fælles opkøb af en bestemmende kapitalpost mellem Liberty Global, Corelio og Waterman & Waterman. Liberty Global kontrollerer det flamske kabeloperatørtelenet, mens De Vijver ejer tv-kanalerne "Vier" og "Vijf". Kommissionen udtrykte sin bekymring for, om opkøbet ville lede til en formindskelse af konkurrencen i tv-sektoren i Flanderen.

Godkendelsen af fusionen blev ikke givet betingelsesløst. Således forpligtes De Vijver Media for det første til at licensere tv-kanalerne Vier og Vijf. For det andet til at licensere eventulle fremtidige tv-pakker med Vier og Vijf. For det tredje forpligtes De Vijver Media til at licensere eventuelle fremtidige catch-up services til tv og PVR, dvs. services hvor forbrugeren kan optage programmer og se dem på et senere tidspunkt.

Forpligtelsen er blevet pålagte i en periode af syv år.

Læs Europa-Kommissionens afgørelse her.

JAZZTEL OG ORANGE
En af Europa-Kommissionens fase II-undersøgelser er fusionen mellem Jazztel og Orange. Fusionen blev anmeldt til Europa-Kommissionen den 16. oktober 2014. Hvis fusionen godkendes bliver det nye selskab ikke dominerende på markedet, men antallet at operatører reduceres fra fire til tre. Kommissionen har givet udtryk for sin bekymring om, at selskabernes indflydelse på konkurrencen er betydeligt højere end deres markedsandele.

Kommissionen påbegyndte derfor den 4. december 2014 fase II-undersøgelse af fusionen. Kort efter indledningen af fase II anmodede de spanske konkurrencemyndigheder om at overtage sagen. Kommissionen kan overføre en sag til de nationale konkurrencemyndigheder, hvis behandlingen vil være mere hensigtsmæssig. Den 26. januar afslog Kommissionen de spanske konkurrencemyndigheders anmodning.

Jazztel p.l.c., er et telekommunikationsselskab, som er registreret i England, men som primært er aktivt i Spanien ved opkøb af konkurrenten Orange S.A. of France. Orange tilbyder aktuelt telekommunikationsydelser i sammenlagt 30 lande. Herunder også Spanien gennem et helejet datterselskab, Orange Espagne S.A.U.

Afgørelse i Jazztel & Orange-fusionen kan forventes senest den 24. april 2015.

Læs mere om sagen her.
Europa-Kommissionen er forpligtet til at undersøge fusioner og virksomhedsoverdragelser, når de deltagende virksomheder har en omsætning over en vis grænse. Europa-Kommissionen underøger, hvorvidt koncentrationen vil påvirke den effektive konkurrence negativt.

I de fleste tilfælde godkender Europa-Kommissionen fusioner, som ikke udgør konkurrenceforhindringer, 25 arbejdsdage efter anmeldelsen, også kaldet fase I. Efter fase I er Kommissionen forpligtet til at træffe afgørelse eller beslutte, om ydereligere undersøgelser skal foretages, også kaldet fase II. Kommissionen har aktuelt igangsat otte fase II-undersøgelser.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ændring af konkurrenceloven i høring
Ændring af konkurrenceloven i høring
12/01/2024
Konkurrenceret
Priskoordinering i energisektoren
Priskoordinering i energisektoren
09/01/2024
Konkurrenceret
EU-Domstolen afviser erstatningsansvar for Kommissionen i UPS-sag
EU-Domstolen afviser erstatningsansvar for Kommissionen i UPS-sag
25/01/2024
EU-ret, Konkurrenceret
Arealudviklingsselskaber - husk fusionskontrolreglerne
Arealudviklingsselskaber - husk fusionskontrolreglerne
05/02/2024
Konkurrenceret, Fast ejendom og entreprise, Offentlig ret
Kommissionen fik (næsten) ret i lånerentekartellet
Kommissionen fik (næsten) ret i lånerentekartellet
08/02/2024
EU-ret, Konkurrenceret
Udsigt til dårligt vejr på Øresundsbroen: Ny vurdering af støtteforanstaltninger
Udsigt til dårligt vejr på Øresundsbroen: Ny vurdering af støtteforanstaltninger
20/02/2024
Konkurrenceret, EU-ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted