Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

EU-kommissionen åbner op for fase II-undersøgelser i to fusioner

Kromann Reumert
13/03/2015
166
EU-kommissionen åbner op for fase II-undersøgelser i to fusioner
Kromann Reumert logo
Den første sag handler om godkendelsen af Liberty Globals overtagelse af en bestemmende kapitalpost i De Vijver Media. Den anden om fusionen mellem Jazztel og Orange.

DE VIJVER MEDIA BY LIBERTY GLOBAL
Den første sag handler om godkendelsen af den 24. februar 2015 af overtagelsen af en bestemmende kapitalpost i De Vijver Media af Liberty Global. Europa-Kommissionen åbnede den 22. september op for fase II-undersøgelser i sagen, som nu er afsluttet.

Transaktionen var tiltænkt som et fælles opkøb af en bestemmende kapitalpost mellem Liberty Global, Corelio og Waterman & Waterman. Liberty Global kontrollerer det flamske kabeloperatørtelenet, mens De Vijver ejer tv-kanalerne "Vier" og "Vijf". Kommissionen udtrykte sin bekymring for, om opkøbet ville lede til en formindskelse af konkurrencen i tv-sektoren i Flanderen.

Godkendelsen af fusionen blev ikke givet betingelsesløst. Således forpligtes De Vijver Media for det første til at licensere tv-kanalerne Vier og Vijf. For det andet til at licensere eventulle fremtidige tv-pakker med Vier og Vijf. For det tredje forpligtes De Vijver Media til at licensere eventuelle fremtidige catch-up services til tv og PVR, dvs. services hvor forbrugeren kan optage programmer og se dem på et senere tidspunkt.

Forpligtelsen er blevet pålagte i en periode af syv år.

Læs Europa-Kommissionens afgørelse her.

JAZZTEL OG ORANGE
En af Europa-Kommissionens fase II-undersøgelser er fusionen mellem Jazztel og Orange. Fusionen blev anmeldt til Europa-Kommissionen den 16. oktober 2014. Hvis fusionen godkendes bliver det nye selskab ikke dominerende på markedet, men antallet at operatører reduceres fra fire til tre. Kommissionen har givet udtryk for sin bekymring om, at selskabernes indflydelse på konkurrencen er betydeligt højere end deres markedsandele.

Kommissionen påbegyndte derfor den 4. december 2014 fase II-undersøgelse af fusionen. Kort efter indledningen af fase II anmodede de spanske konkurrencemyndigheder om at overtage sagen. Kommissionen kan overføre en sag til de nationale konkurrencemyndigheder, hvis behandlingen vil være mere hensigtsmæssig. Den 26. januar afslog Kommissionen de spanske konkurrencemyndigheders anmodning.

Jazztel p.l.c., er et telekommunikationsselskab, som er registreret i England, men som primært er aktivt i Spanien ved opkøb af konkurrenten Orange S.A. of France. Orange tilbyder aktuelt telekommunikationsydelser i sammenlagt 30 lande. Herunder også Spanien gennem et helejet datterselskab, Orange Espagne S.A.U.

Afgørelse i Jazztel & Orange-fusionen kan forventes senest den 24. april 2015.

Læs mere om sagen her.
Europa-Kommissionen er forpligtet til at undersøge fusioner og virksomhedsoverdragelser, når de deltagende virksomheder har en omsætning over en vis grænse. Europa-Kommissionen underøger, hvorvidt koncentrationen vil påvirke den effektive konkurrence negativt.

I de fleste tilfælde godkender Europa-Kommissionen fusioner, som ikke udgør konkurrenceforhindringer, 25 arbejdsdage efter anmeldelsen, også kaldet fase I. Efter fase I er Kommissionen forpligtet til at træffe afgørelse eller beslutte, om ydereligere undersøgelser skal foretages, også kaldet fase II. Kommissionen har aktuelt igangsat otte fase II-undersøgelser.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 54.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ny vejledning om fælles bud i offentlige og private udbud
Ny vejledning om fælles bud i offentlige og private udbud
I går
Konkurrenceret, Udbud
Dansk møbelvirksomhed bryder konkurrenceloven
Dansk møbelvirksomhed bryder konkurrenceloven
28/09/2020
Konkurrenceret
Design­virksomheds brug af bindende videresalgs­priser udløser millionbøde
Design­virksomheds brug af bindende videresalgs­priser udløser millionbøde
22/09/2020
Konkurrenceret
Tilbuds­platforme afgiver tilsagn om at fjerne mindste­priser
Tilbuds­platforme afgiver tilsagn om at fjerne mindste­priser
17/09/2020
Konkurrenceret, Øvrige
EU-Kommissionen udvider midlertidige rammebestemmelser og ændrer en række statsstøtteregler
EU-Kommissionen udvider midlertidige rammebestemmelser og ændrer en række statsstøtteregler
09/09/2020
Konkurrenceret
General­advokat Kokott i TV2-sagen: Ingen undtagelser til ulovligheds­renter
General­advokat Kokott i TV2-sagen: Ingen undtagelser til ulovligheds­renter
08/09/2020
Konkurrenceret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted