Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Den naboretlige tålegrænse

Focus Advokater
15/03/2023
Den naboretlige tålegrænse
Focus Advokater logo
Højaktuel sag om naboretlig tålegrænse ved Bridgewalking Lillebælt er forligt. Focus Advokater har bistået naboerne i sagen. Reglerne

Det følger af almindelige naboretlige regler, at en ejer af en fast ejendom kan forpligtes at fjerne varige naboulemper, det være sig i form af støj-, lugt-, røg-, støv-, skygge- og indbliksgener mv.


Om en gene skal tåles af naboen, eller man som nabo har retlig mulighed for at forhindre genen – eller eventuelt som alternativ kan kræve erstatning – afhænger af , hvad der med rimelighed må påregnes som led i den samfundsmæssige udvikling på det geneforvoldende område. Det er en konkret vurdering af genernes karakter, væsentlighed og påregnelighed sammenholdt med ejendommens karakter og beliggenhed og områdets karakter.


Aktuel sag forligt: Den støjende gangbro pilles ned.


Den aktuelle sag

En sådan vurdering har været genstand for en sag igennem mere end 5 år ved domstole, og er nu kommet til et resultat. Det drejer sig om en sag om Bridgewalking Lillebælt, hvor parterne er nået til enighed om en løsning, der tilfredsstiller alle, og hvor generne for naboerne på jyllandssiden imødekommes ved, at der etableres en ny nødudgang samtidig med, at den gangbro på jyllandssiden, der hidtil har fungeret som nødudgang, vil blive fjernet. Hermed bliver generne i form af vindstøj og indbliksgener ved brugen af gangbroen fjernet, uden at det har nogen indflydelse på den fortsatte drift af forlystelsen.


Ved byretten blev resultatet, at den naboretlige tålegrænse var overskredet fsv. angik indbliksgener, men derimod fandtes det ikke bevist, at der var støjgener, og dommen lød på erstatning til naboerne. Den takkede naboerne imidlertid nej tak til, og dommen blev anket til Østre Landsret for knap 2 år siden. Nu er det altså lykkedes parterne at nå til en forligsmæssig løsning, hvor generne fjernes, og samtidig bliver der etableret en ny nødudgang, så forlystelsen Bridgewalking Lillebælt kan fortsætte som hidtil.


Naboerne i sagen har være bistået af advokat Jacob Fabritius de Tengnagel, og hvor naboerne efter megen tålmodighed og vedholdenhed nu kan se frem til, at forliget bliver effektueret inden for nærmeste fremtid.

 

Rådgivning

Focus Advokater bistår såvel myndigheder som virksomheder, når det skal rådgives om offentligretlige regler. Læs mere her, hvordan vi kan hjælpe, ligesom du er velkommen til at kontakte vores team for offentlig ret.

 

Relaterede links

Naboer til Bridgewalking giver afkald på millionerstatning: Nu bliver støjende gangbro pillet ned | fyens.dk


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted