Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Den Danske Naturfond: Lovforslag i førstebehandling

Bech Bruun
09/12/2014
Den Danske Naturfond: Lovforslag i førstebehandling
Lettere adgang til natur og forbedring af vandmiljøet. Det er formålene med Den Danske Naturfond, der nu er udformet lovforslag til.

 

Med lovgrundlaget for Den Danske Naturfond i førstebehandling er fondens funktion kommet et skridt nærmere. Lovforslaget er i høj grad et kompromis mellem offentlige og private interesser og bygger hovedsageligt på uafhængighed for fonden og åbenhed omkring fondens forhold.

Politisk uafhængighed og væsentlige samfundsinteresser
Lovforslaget bygger på et grundlæggende princip om, at fonden skal drives som en erhvervsdrivende fond og dermed være politisk uafhængig.

Fondens primære regulering bliver derfor lov om erhvervsdrivende fonde. Da fonden imidlertid varetager væsentlige samfundsinteresser, er det samtidig foreslået, at fonden skal være underlagt nogle af de forvaltningsmæssige krav, som gælder for den offentlige forvaltning, herunder regler om aktindsigt, habilitet og begrundelsespligt for fondens afgørelser.

Det er blandt andet foreslået, at der skal være en høj grad af åbenhed omkring fonden. Dette varetages ved, at bestemte dele af offentlighedsloven, forvaltningsloven og miljøoplysningsloven skal finde anvendelse.

Lettere adgang til natur
Derudover er det foreslået, at fonden skal give offentligheden adgang til sine arealer i et omfang, der som udgangspunkt svarer til offentligt ejede arealer. Formålet er blandt andet at give befolkningen lettere adgang til naturen.

Lovforslaget er nu i udvalgsbehandling. Udvalgets betragtninger forventes offentliggjort den 11. december 2014.

Der kan således stadig fremkomme ændringer til lovens udformning.

Behandlingen af lovforslaget kan følges her.

Den Danske Naturfond
I december 2013 underskrev regeringen en principaftale med VILLUM FONDEN og Aage V. Jensen Naturfond om etablering af en fælles fond. Den Danske Naturfond skal fungere som et offentlig og privat samarbejde og have til formål at gennemføre projekter, der skaber mere og bedre natur og forbedrer vandmiljøet.

Som led heri skal fonden grundlæggende arbejde for at skabe bedre sammenhæng mellem de nuværende naturarealer og forbedre forholdene for de naturtyper, dyre- og plantearter, som er sårbare og truede.

Herudover skal fonden arbejde for at forbedre naturen og biodiversiteten, heriblandt medvirke til at forbedre vandmiljøet og nedsætte udledningen af drivhusgasser.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted