Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

De mange “kvik-lån” er et problem

Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen
26/05/2015
De mange “kvik-lån” er et problem


Ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen: Mange kviklån bliver ikke tilbagebetalt til tiden, og en stor del bliver sendt til inkasso.

Efterspørgslen på de såkaldte kviklån er steget markant over de seneste år. Tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen oplyser at der blev oprettet ca. 20.000 kviklån i år 2010, mens der i år 2014 blev oprettet hele 160.000. Det samlede udlån i 2010 var på ca. 37 mio. DKK, hvorimod beløbet var steget til ca. 430 mio. DKK i år 2014.

Kvik-lånet er en hurtig vej til penge for forbrugerne, men har ofte store problemer til følge for selvsamme forbrugere. Årsagen er bl.a. at mange forbrugere ikke er i stand til at tilbagebetale lånet fordi løbetiden på lånet er meget kort. Konsekvensen er bl.a. at en række forbrugere skal betale store rentebeløb, hvilket ofte fører til at forbrugerne sendes til inkasso. Af samme årsag anbefaler Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu at der indføres en 48 timers betænkningsperiode fra forbrugeren ansøger om lånet til det bliver udbetalt.

Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Agnete Gersing, udtaler i den sammenhæng:

”Kviklån er i vækst, men mange forbrugere har det svært på markedet. Løbetiden på lånene er meget kort, og mange lån bliver misligholdt. Det resulterer i, at lånene ofte bliver meget dyrere end ventet til stor skade for den enkelte forbruger.”

”Mange forbrugere tager et mindre forbrugslån, uden at de først har overvejet deres behov, eller om der findes billigere alternativer. Vi anbefaler, at der indføres en 48 timers betænkningsperiode, hvor forbrugerne ikke kan acceptere lånetilbuddet. Det vil forhåbentlig mindske antallet af misligholdte lån.”

 

Læs mere på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside her


 

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen logo
Valby
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
41 70 50 00
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted