Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

De mange “kvik-lån” er et problem

Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen
26/05/2015
199
De mange “kvik-lån” er et problem
Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen logo


Ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen: Mange kviklån bliver ikke tilbagebetalt til tiden, og en stor del bliver sendt til inkasso.

Efterspørgslen på de såkaldte kviklån er steget markant over de seneste år. Tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen oplyser at der blev oprettet ca. 20.000 kviklån i år 2010, mens der i år 2014 blev oprettet hele 160.000. Det samlede udlån i 2010 var på ca. 37 mio. DKK, hvorimod beløbet var steget til ca. 430 mio. DKK i år 2014.

Kvik-lånet er en hurtig vej til penge for forbrugerne, men har ofte store problemer til følge for selvsamme forbrugere. Årsagen er bl.a. at mange forbrugere ikke er i stand til at tilbagebetale lånet fordi løbetiden på lånet er meget kort. Konsekvensen er bl.a. at en række forbrugere skal betale store rentebeløb, hvilket ofte fører til at forbrugerne sendes til inkasso. Af samme årsag anbefaler Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu at der indføres en 48 timers betænkningsperiode fra forbrugeren ansøger om lånet til det bliver udbetalt.

Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Agnete Gersing, udtaler i den sammenhæng:

”Kviklån er i vækst, men mange forbrugere har det svært på markedet. Løbetiden på lånene er meget kort, og mange lån bliver misligholdt. Det resulterer i, at lånene ofte bliver meget dyrere end ventet til stor skade for den enkelte forbruger.”

”Mange forbrugere tager et mindre forbrugslån, uden at de først har overvejet deres behov, eller om der findes billigere alternativer. Vi anbefaler, at der indføres en 48 timers betænkningsperiode, hvor forbrugerne ikke kan acceptere lånetilbuddet. Det vil forhåbentlig mindske antallet af misligholdte lån.”

 

Læs mere på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside her


 

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen logo
Valby
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
41 70 50 00
Ledige jobs
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 46.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted