Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

De mange “kvik-lån” er et problem

Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen
26/05/2015
De mange “kvik-lån” er et problem


Ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen: Mange kviklån bliver ikke tilbagebetalt til tiden, og en stor del bliver sendt til inkasso.

Efterspørgslen på de såkaldte kviklån er steget markant over de seneste år. Tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen oplyser at der blev oprettet ca. 20.000 kviklån i år 2010, mens der i år 2014 blev oprettet hele 160.000. Det samlede udlån i 2010 var på ca. 37 mio. DKK, hvorimod beløbet var steget til ca. 430 mio. DKK i år 2014.

Kvik-lånet er en hurtig vej til penge for forbrugerne, men har ofte store problemer til følge for selvsamme forbrugere. Årsagen er bl.a. at mange forbrugere ikke er i stand til at tilbagebetale lånet fordi løbetiden på lånet er meget kort. Konsekvensen er bl.a. at en række forbrugere skal betale store rentebeløb, hvilket ofte fører til at forbrugerne sendes til inkasso. Af samme årsag anbefaler Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu at der indføres en 48 timers betænkningsperiode fra forbrugeren ansøger om lånet til det bliver udbetalt.

Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Agnete Gersing, udtaler i den sammenhæng:

”Kviklån er i vækst, men mange forbrugere har det svært på markedet. Løbetiden på lånene er meget kort, og mange lån bliver misligholdt. Det resulterer i, at lånene ofte bliver meget dyrere end ventet til stor skade for den enkelte forbruger.”

”Mange forbrugere tager et mindre forbrugslån, uden at de først har overvejet deres behov, eller om der findes billigere alternativer. Vi anbefaler, at der indføres en 48 timers betænkningsperiode, hvor forbrugerne ikke kan acceptere lånetilbuddet. Det vil forhåbentlig mindske antallet af misligholdte lån.”

 

Læs mere på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside her


 

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Engagerede og digitalt orienterede jurister med interesse for selskabskontrol
Erfaren jurist eller advokat til spændende job i luftfart
2 advokater eller 2.–3. års advokatfuldmægtig indenfor konkursret og/eller erhvervsret (genopslag)
Kan du opbygge og vedligeholde en model for leverandør- og kontraktstyring hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI)? Så er du måske vores nye kontraktjurist!
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted