Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet til rigspolitiet: Begræns automatisk nummerplade­genkendelse

Kromann Reumert
27/06/2015
Datatilsynet til rigspolitiet: Begræns automatisk nummerplade­genkendelse
Ordningen skal indebære, at de fotograferede nummerplader automatisk slås op i en database, hvorefter politiet kan se, om bilen eksempelvis er efterlyst eller mangler syn. Alle opslag, der fører til et resultat, bliver gemt i 2 år, mens alle øvrige opslag slettes efter 30 dage.

Datatilsynet har, efter anmodning fra Rigspolitiet, vurderet ordningen. Datatilsynets konklusioner er bl.a.:

  • Nummerpladeopslag, der ikke fører til noget resultat i databasen, må kun opbevares, hvis de er tilvejebragt i forbindelse med en målrettet overvågning f.eks. ved landegrænsen. Derimod skal oplysninger, som fanges tilfældigt, slettes med det samme, idet der ellers vil ske uproportional stor ophobning af data.

  • Nummeropslag med resultat kan opbevares, så længe det er nødvendigt til opfyldelse af aktuelle politimæssige formål i den konkrete sag. Det skal vurderes konkret, og i denne vurdering skal der bl.a. indgå karakteren af det resultat, der er opnået i databasen, samt om oplysningerne er overført til politiets øvrige databaser. En general opbevaringsperiode på 2 år må til gengæld ikke anvendes.


For at undgå unødvendig og formålsløs databehandling har Datatilsynet foreslået, at ordningen etables ved bekendtgørelse, hvori der helt konkret tages stilling til grundlaget for indsamling, opbevaring og sletning af personoplysninger.

SÆRLIGT FOR PRIVATE VIRKSOMHEDER
Selvom private virksomheder ikke forventes at implementere lignende ordninger, er det dog vigtigt at bemærke, at de grundlæggende principper for databehandling finder anvendelse på enhver indsamling og behandling af data. Enhver dataansvarlig skal derfor undgå uproportionel stor ophobning af data og anvendelse af generelle opbevaringsperioder. Herudover skal brug af nye tekniske løsninger, som f.eks. indsamler data om mobilenhedens IP-adresse automatisk, overvejes nøje af samme grunde.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Engagerede og digitalt orienterede jurister med interesse for selskabskontrol
Erfaren jurist eller advokat til spændende job i luftfart
Kan du opbygge og vedligeholde en model for leverandør- og kontraktstyring hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI)? Så er du måske vores nye kontraktjurist!
Selvstændig og alsidig jurist til søkortkontoret i Geodatastyrelsen
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted