Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

COVID-19: Statsstøtte under krisen: De midlertidige rammer

Bech Bruun
07/04/2020
445
COVID-19: Statsstøtte under krisen: De midlertidige rammer
Bech Bruun logo
Kommissionen vedtog den 19. marts en midlertidig regulatorisk ramme for behandlingen af statsstøtte under COVID-19 udbruddet. Formålet var at sikre en mere fleksibel anvendelse af reglerne under krisen. Kommissionen har nu foreslået fem yderligere tiltag.


Kommissionen vedtog den 19. marts en række midlertidige rammebestemmelser for statsstøtte, som skal gøre det lettere for medlemsstaterne at yde statsstøtte med henblik på at støtte økonomien under COVID-19-udbruddet. Rammebestemmelserne foreslås nu udvidet med fem yderligere tiltag, der skal sikre medlemsstaternes adgang til at gribe ind, hvor behovet er størst:

  • Støtte til forskning og udvikling relateret til COVID-19 for at imødegå den aktuelle sundhedskrise.

  • Støtte til opbygning og opgradering af testfaciliteter for produkter, som er relevante for håndteringen af udbruddet, såsom vacciner, medicinsk udstyr eller medicinske anordninger samt værne- og desinfektionsmidler.

  • Støtte til fremstilling af produkter, som er relevante for at tackle COVID-19-udbruddet, såsom vacciner, medicinsk udstyr eller medicinske anordninger samt værne- og desinfektionsmidler.


De ovennævnte tre tiltag indeholder både mulighed for, at støtten kan forhøjes yderligere, hvis medlemsstaterne samarbejder på tværs af landegrænserne, og mulighed for at stille underskudsgarantier med henblik på at give virksomhederne incitament til at investere yderligere.

  • Målrettet støtte i form af henstand med indbetaling af skat og/eller suspension af arbejdsgivernes socialsikringsbidrag med henblik på at undgå afskedigelser som konsekvens af COVID-19- krisen i bestemte regioner eller brancher, der er hårdt ramt af udbruddet.

  • Målrettet støtte i form af løntilskud til ansatte med henblik på at undgå afskedi-gelser i bestemte regioner eller brancher, der er hårdt ramt af udbruddet.


De nye midlertidige rammebestemmelser gør det lettere for medlemsstaterne at udnytte den fleksibilitet, der allerede er indbygget i statsstøttereglerne, og bestemmelserne tager sigte på de særlige udfordringer, som flere medlemsstater oplever lige nu.

Kommissionen gjorde allerede den 13. marts opmærksom på, at støtteforanstaltninger, bl.a. i form af hjælpepakker, kan falde uden for anvendelsesområdet for statsstøttereglerne eller være godkendt under de eksisterende statsstøtteregler, hvis der er tale om ikke-diskriminerende foranstaltninger, der gælder for alle virksomheder.


Støtteforanstaltninger/hjælpepakker godkendes i stort antal af Kommissionen


Den 27. marts havde Kommissionen godkendt 22 nationale foranstaltninger i 14 afgørelser under de nye rammebestemmelser. Irland, Estland, Danmark, Frankrig, Luxembourg og Italien har siden hen fået godkendt  yderligere fem støtteforanstaltninger i milliardstørrelsen.

Godkendelsen af den danske plan for statsstøtte omhandler EKFs tiltag til gavn for danske eksportvirksomheder, som vi tidligere har skrevet om her.


Bech-Bruuns kommentar


Virksomheder bør være opmærksomme på, hvilke støtteforanstaltninger de eventuelt er omfattet af og derved gøre brug af muligheden for at få dækket driftsomkostninger i krisetiden, hvor omsætningen, for de flestes vedkommende, er faldende.

Derudover bør man være særligt opmærksom på, at man ikke modtager støtte, der er uforeneligt med statsstøttereglerne. Særligt kreditinstitutioner bør have for øje, at eventuelle indirekte løbende fordele, der nydes som følge af deres position som finansiel mellemmand, kan være ulovlig statsstøtte.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 34.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ny EU-forordning for screening af udenlandske direkte investeringer træder i kraft
Ny EU-forordning for screening af udenlandske direkte investeringer træder i kraft
21/10/2020
Konkurrenceret
Vestager: Ny politik for henvisninger fra nationale konkurrence­myndigheder
Vestager: Ny politik for henvisninger fra nationale konkurrence­myndigheder
21/10/2020
Konkurrenceret
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udgivet en ny vejledning om konsortiesamarbejder i udbudsprocesser
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udgivet en ny vejledning om konsortiesamarbejder i udbudsprocesser
09/10/2020
Konkurrenceret
Ny vejledning om fælles bud i offentlige og private udbud
Ny vejledning om fælles bud i offentlige og private udbud
29/09/2020
Konkurrenceret, Udbud
Dansk møbelvirksomhed bryder konkurrenceloven
Dansk møbelvirksomhed bryder konkurrenceloven
28/09/2020
Konkurrenceret
Design­virksomheds brug af bindende videresalgs­priser udløser millionbøde
Design­virksomheds brug af bindende videresalgs­priser udløser millionbøde
22/09/2020
Konkurrenceret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted