Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Brexit: Danske skatte- og toldaspekter

Bech Bruun
22/07/2016
Brexit: Danske skatte- og toldaspekter
Storbritanniens beslutning om at forlade EU forventes at resultere i forskellige juridiske ændringer – ikke mindst inden for skatte- og afgiftsområdet. 

På nuværende tidspunkt er der reelt intet, der ligger fast vedrørende Storbritanniens exit fra EU, og den juridiske situation er fuldstændig afhængig af, hvordan de kommende politiske forhandlinger falder ud. Indtil en afklaring foreligger, vil såvel virksomheder som personer desværre være i fanget et juridisk vakuum, hvor spekulationerne vil være talrige, og hvor et mere konkret grundlag at agere på vil være fraværende.

Der kan og vil ske meget i perioden frem til, at Storbritannien endeligt forlader EU, og be-tydningen af Storbritanniens EU-exit fra et juridisk synspunkt, vil fuldstændigt afhænge af, hvilke aftaler Storbritannien er i stand til at få forhandlet på plads med EU og de individuelle medlemsstater. Selve udmeldingsprocessen forventes at tage minimum to år fra Storbritannien officielt bekræfter deres udtræden, og de ændringer, der udløses som en direkte følge af en udmeldelse, vil ikke træde i kraft, før Storbritanniens udtræden er en realitet. Imidlertid vil situationen naturligt indebære, at såvel virksomheder som personer allerede nu nøje begynder  at overveje, hvordan fremtiden skal se ud i relation til en fortsat tilstedeværelse i og samhandel med Storbritannien.

Skatte- og afgiftsområdet
Blandt de mere umiddelbare konsekvenser, som skal overvejes er, at når Storbritannien forlader EU, vil Moder-/Datterselskabsdirektivet (90/435/EØF), Rente/Royaltydirektivet (2003/49/EF) eller Fusionsskattedirektivet (2005/19/EF) ikke længere finde anvendelse på dispositioner med selskaber beliggende i Storbritannien - eller i EU set fra britisk synspunkt.

Særligt når det kommer til Moder-/Datterselskabsdirektivet og Rente/Royaltydirektivet kan ændringerne have uønskede indvirkning på mange selskabers daglige virksomhed. Selskaber, som foretager transaktioner på tværs af grænsen eller har selskabsstrukturer med enheder i både Storbritannien og EU, bør være opmærksomme på disse problemstillinger og være klar til at foretage de nødvendige ændringer af deres virksomhed - både strukturalt og i andre henseender.

En række områder af moms- og særligt toldreguleringen er baseret på EU-direktiver, som ikke nødvendigvis længere vil finde anvendelse på import og eksport til og fra Storbritannien. Derfor bør virksomheder nøje overveje følgerne af dette, hvis deres forretning omfatter udveksling af varer og tjenesteydelser med selskaber beliggende i Storbritannien.

Også for personer kan en udtræden få betydning fx for mulighederne for fortsat ophold i Storbritannien.

Bech-Bruun følger udviklingen tæt og kan, sammen med vores samarbejdspartnere i Europa, yde den fornødne rådgivning på alle områder, efterhånden som Brexit udvikler sig.

 

 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Hvad betyder de nye boligskatteregler for dit boligkøb? Skal du købe eller vente?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Hvad betyder de nye boligskatteregler for dit boligkøb? Skal du købe eller vente?
Der kan særligt være en fordel ved at handle ejendomme inden den 1. januar 2024. Det kommer vi bl.a. nærmere ind på i denne episode.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Lavere afgift på arv til søskende
Lavere afgift på arv til søskende
20/06/2024
Skatte- og afgiftsret, Familie- og arveret
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
21/06/2024
Skatte- og afgiftsret, Ansættelses- og arbejdsret
Nye regler om generationsskifte – væsentlige ændringer i reglerne for generationsskifte i ejendomsbranchen
Nye regler om generationsskifte – væsentlige ændringer i reglerne for generationsskifte i ejendomsbranchen
24/06/2024
Fast ejendom og entreprise, Skatte- og afgiftsret
Beskatning af værdi af fri bil
Beskatning af værdi af fri bil
24/06/2024
Skatte- og afgiftsret
"Et stærkere erhvervsliv": Bedre rammer for generationsskifte
"Et stærkere erhvervsliv": Bedre rammer for generationsskifte
05/07/2024
Øvrige, Skatte- og afgiftsret
Afgørelse om parcelhusreglens anvendelse ved rådighed over to boliger
Afgørelse om parcelhusreglens anvendelse ved rådighed over to boliger
03/07/2024
Skatte- og afgiftsret, Fast ejendom og entreprise
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted