Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Bøde på seks millioner kroner for manglende anmeldelse af fusion

Bech Bruun
31/07/2019
Bøde på seks millioner kroner for manglende anmeldelse af fusion
Bech Bruun logo
Benzinselskabet Circle K Danmark A/S har betalt en bøde på seks millioner kroner for at have overtrådt konkurrencelovens regler om fusionskontrol ved ikke at anmelde en fusion til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Cirkel K erkendte selv fejlen for manglende anmeldelse og henvendte sig til Konkurrence og Forbrugerstyrelsen.

EU-Kommissionen godkendte den 23. marts 2016 Circle K Danmark A/S’ (”Circle K”) overtagelse af i alt 131 tankstationer med Shell-logoet. Som en betingelse for EU-Kommissionens godkendelse skulle Circle K derudover overtage inventar, varelager, goodwill og medarbejdere fra tilhørende butikker, som lå ved 72 af servicestationerne.

I juni 2016 overtog Circle K alle aktiver fra de tilhørende butikker ved de 72 servicestationer under Shell-varemærket, fra 12 individuelle forpagtere. Netop denne overtagelse af alle aktiverne fra de 72 servicestationer skulle have været omkring Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til godkendelse.

Circle K erkendte sin fodfejl og tog selv kontakt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der godkendte overtagelsen af de 72 servicestationer i oktober 2018.

Circle K undgik dog ikke bøde for den forsinkede anmeldelse og modtog således den 29. maj 2019 et bødeforlæg på seks millioner kroner.

Læs Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens pressemeddelelse her.

 

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ændring af konkurrenceloven i høring
Ændring af konkurrenceloven i høring
12/01/2024
Konkurrenceret
Priskoordinering i energisektoren
Priskoordinering i energisektoren
09/01/2024
Konkurrenceret
EU-Domstolen afviser erstatningsansvar for Kommissionen i UPS-sag
EU-Domstolen afviser erstatningsansvar for Kommissionen i UPS-sag
25/01/2024
EU-ret, Konkurrenceret
Arealudviklingsselskaber - husk fusionskontrolreglerne
Arealudviklingsselskaber - husk fusionskontrolreglerne
05/02/2024
Konkurrenceret, Fast ejendom og entreprise, Offentlig ret
Kommissionen fik (næsten) ret i lånerentekartellet
Kommissionen fik (næsten) ret i lånerentekartellet
08/02/2024
EU-ret, Konkurrenceret
Udsigt til dårligt vejr på Øresundsbroen: Ny vurdering af støtteforanstaltninger
Udsigt til dårligt vejr på Øresundsbroen: Ny vurdering af støtteforanstaltninger
20/02/2024
Konkurrenceret, EU-ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted