Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Behandling af anmeldelse af kommunale behandlingsanlæg

Bech Bruun
11/12/2014
Behandling af anmeldelse af kommunale behandlingsanlæg
Bech Bruun logo
Miljøstyrelsen er klar til at behandle sagerne fra kommunale behandlingsanlæg, der ønsker at fortsætte arbejdet med erhvervsaffald. Læs hvilke principper, Miljøstyrelsen behandler sagerne ud fra.

Miljøstyrelsen har afsat ressourcer til behandling af anmeldelser fra kommunale behandlingsanlæg, der ønsker at anvende eksisterende kapacitet pr. 26. februar 2009 til behandling af kildesorteret, genanvendeligt erhvervsaffald. Styrelsen forventer, at behandlingen af anmeldelserne vil være afsluttet i første halvår af 2015.

Anmeldelserne er indgivet med henvisning til den dagældende affaldsbekendtgørelse § 95.

Miljøstyrelsen har fastsat en række principper, som sagerne skal behandles efter:

  • Sagerne behandles efter behandlingsanlæggets forhold i 2009.

  • Kommunerne kan ikke anses at have haft en berettiget forventning om, at udvidelse af kapaciteten efter den 26. februar 2009 vil blive godkendt af Miljøstyrelsen.

  • Ny kapacitet foreligger, når hele anlægget udskiftes, eller hvis der er fundet en ny leverandør til at behandle affaldet.

  • Ved udskiftning af nedslidte aktiver, må kommunerne ikke fremadrettet kapacitetsplanlægge. Kapaciteten skal aftage, efterhånden som aktiverne udskiftes.

  • Vedligeholdelse, både sædvanlig og omfattende, kan finde sted, uden at dette anses som ny kapacitet, så længe anlægget i det væsentlige forbliver uændret.

  • Miljøstyrelsen vil overveje, om genanvendelsesgraden på 80 procent er rimelig. Hvis genanvendelsesgraden skal være mindre end 80 procent, kan der dispenseres fra kravet herom.

  • Behandlingsanlæggene kan blive kontaktet af Miljøstyrelsen med henblik på udlevering af yderligere oplysninger til brug for styrelsens behandling.


Miljøstyrelsen vil samtidig oplyse om kravene til særskilte regnskaber for genanvendeligt erhvervsaffald og andet affald, krav til prisfastsættelse på behandling af genanvendeligt erhvervsaffald og indberetningskravene til de opkrævede priser på både erhvervsaffald og andet affald, der følger af affaldsbekendtgørelsen.

Affaldsbekendtgørelsen, nr. 48 af 13. januar 2010, kan læses her.




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Omfanget af spildevandsselskabernes forsyningspligt er nu fastslået igen
Omfanget af spildevandsselskabernes forsyningspligt er nu fastslået igen
05/03/2021
Miljøret, Energi og forsyning
Hvad er anderledes efter de nye gødskningsregler?
Hvad er anderledes efter de nye gødskningsregler?
02/12/2019
Miljøret
Lovforslag om obligatorisk kommunal vurdering af boringsnære beskyttelsesområder fremsat
Lovforslag om obligatorisk kommunal vurdering af boringsnære beskyttelsesområder fremsat
30/10/2019
Miljøret
Nyt tiltag mod skrald i havet
Nyt tiltag mod skrald i havet
28/05/2019
Miljøret, Transportret
Udkast til vejledning om beskyttelse af drikkevandet sendt i høring
Udkast til vejledning om beskyttelse af drikkevandet sendt i høring
03/04/2019
Miljøret
Udkast til bekendtgørelse om miljøkrav til affaldshåndteringsvirksomhed i høring
Udkast til bekendtgørelse om miljøkrav til affaldshåndteringsvirksomhed i høring
20/03/2019
Miljøret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted