Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Bedre vilkår for tildeling af medarbejderaktier forventes indført

Kromann Reumert
17/11/2017
Bedre vilkår for tildeling af medarbejderaktier forventes indført
Kromann Reumert logo
Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre vil gøre det mere attraktivt at investere i medarbejderaktier. Det fremgår af en række erhvervs- og iværksætterinitiativer, som parterne fremsatte den 12. november 2017.

De forbedrede vilkår begrundes i ønsket om at gøre det mere attraktivt for medarbejdere at investere i særligt nye, mindre virksomheder, der typisk ikke kan tilbyde høje lønninger, men derimod kan tilbyde ejerskab i virksomheden og dermed en del af den forventede fremtidige vækst. De forbedrede vilkår skal dog, med visse modifikationer, gælde for alle virksomheder uanset størrelse.

Parterne ønsker at hæve grænsen i ligningslovens § 7P fra 10 % til 20 % fra 1. januar 2018, så medarbejdere fremover kan modtage medarbejderaktier mv. til en værdi, der ikke overstiger 20 % af medarbejderens årsløn. Hertil er det forudsat, at 80% af virksomhedens medarbejdere tilbydes at deltage i aktielønsordningen. Virksomheden vil dog fortsat kunne tilbyde medarbejderaktier mv. til enkelte nøglemedarbejdere efter de nuværende regler i ligningslovens § 7P, dvs. op til 10 % af årslønnen, selvom 80 %-kravet ikke opfyldes.

Derudover ønsker parterne at hæve grænsen til 50 % for medarbejdere ansat i nye, mindre virksomheder. Det betyder, at medarbejdere i nye, mindre virksomheder kan modtage op til 50 % af deres vederlag i medarbejderaktier mv. og fortsat være skattepligtige efter de særligt gunstige skatteregler i ligningslovens § 7P. Her er det ikke et krav, at 80 % af virksomhedens medarbejdere tilbydes at deltage i ordningen. Ordningen forventes at træde i kraft tidligst i januar 2019, da den er målrettet visse virksomheder. EU-Kommissionen skal derfor - som udgangspunkt - godkende, at reglerne om statsstøtte er overholdt.

Ligningslovens § 7P trådte i kraft den 1. juli 2016 og medfører, at beskatning af medarbejderaktier aktieavancebeskattes på det tidspunkt, hvor medarbejderaktierne sælges.

Læs mere om ligningslovens § 7P

 

 


 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Forretningsorienteret og engageret jurist til DRs internationale salgsafdeling
Juridisk chefkonsulent med personaleledelse og faglig tyngde
Genopslag: Fagkoordinator til Ydelsesteamet i Center for Job og Unge
Skarp jurist med interesse for GDPR, it og dataanvendelse
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted