Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Bech-Bruun har undersøgt dansk praksis vedrørende sundhedsanprisninger af fødevarer

Bech Bruun
18/07/2018
207
Bech-Bruun har undersøgt dansk praksis vedrørende sundhedsanprisninger af fødevarer
Bech Bruun logo
Som led i en større international undersøgelse har Bech-Bruun undersøgt dansk praksis vedrørende sundhedsanprisninger af fødevarer. Resultatet af analysen er netop blevet offentliggjort i en rapport, som samler praksis i en række EU-medlemsstater.


Bech-Bruuns Life Science Team har undersøgt dansk praksis for sundhedsanprisninger af fødevarer. Resultatet af analysen er netop blevet offentliggjort i den europæiske rapport: ”Recent developments regarding health claims and further news on European food law”, som præsenterer national retspraksis vedrørende sundhedsanprisninger af fødevarer, herunder eventuelle nationale fortolkninger af forordning nr. 1924/2006 om ernærings- og sundhedsanprisninger af fødevarer. Undersøgelsen omfatter en række EU-medlemsstater og giver et overblik over national retspraksis, deriblandt brugen af sundhedsanprisninger af planter (såkaldte botanicals).


Administrativ praksis vedrørende sundhedsanprisninger af fødevarer


Vi hører ofte påstande om, at Fødevarestyrelsen, som i Danmark administrerer fødevarelovgivningen, har en restriktiv holdning til brugen af sundhedsanprisninger af fødevarer.

Vi har i vores bidrag til den europæiske undersøgelse set på nogle af de mere kontroversielle danske sager, som blandt andet kan være baggrunden for påstanden om, at Fødevarestyrelsen er restriktiv på området.

Blandt andet har vi henvist til afgørelserne om betegnelserne ”Superfruit”, ”Superjuice” og ”Wellness”, som vi vurderer, er nogle af de mere omdiskuterede sager på området. Desuden har vi fokuseret på en sag, hvor en kantine blev sanktioneret for at benytte enkelte ernærings- og sundhedsanprisninger på virksomhedens intranet. I afgørelsen blev det konkluderet, at når en kantine vil give ernærings- og kostråd til kantinens brugere i form af information om frugt og grønt, er dette at anse som kommercielle aktiviteter omfattet af reglerne om ernærings- og sundhedsanprisninger.

Selvom de afgørelser, som vi i vores bidrag til undersøgelsen har fokuseret på, formentlig er juridisk korrekte, kan man diskutere, om Fødevarestyrelsen kunne have givet vejledning om forholdene fremfor at sanktionere. Fødevareministrene har løbende igennem tiden haft det som en prioritet at sikre, at fødevarekontrollen i højere grad vejleder fremfor at sanktionere. Dette til trods oplever vi dog fortsat, at bagatelforhold i visse tilfælde sanktioneres, og vi har således stadig til gode at opleve den fulde effekt af denne målsætning.

For yderligere information om den danske praksis på området for ernærings- og sundhedsanprisninger af fødevarer, henviser vi til rapporten (på engelsk).

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted