Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Anmeldelse af krav m.v. i dødsboer på den nye Skifteportal

TVC Advokatfirma
05/10/2022
Anmeldelse af krav m.v. i dødsboer på den nye Skifteportal
TVC Advokatfirma logo
Dette efterår sættes Domstolsstyrelsens nye skifteportal i drift i samtlige retskredse. Dødsboer skal herefter anmeldes via skifteportalen.

Den 4. oktober 2022 bliver Domstolsstyrelsens nye Skifteportal sat i drift i fem retskredse, nemlig Roskilde, Hjørring, Holstebro, Odense og Bornholm. For øvrige retskredse er datoen den 15. november 2022.


Det betyder blandt andet, at alle krav i dødsboer fremover skal anmeldes via Skifteportalen – og ikke længere via skifteretten eller boets kontaktperson, f.eks. bobestyrer.


Via Skifteportalen er der 4 muligheder:


  1. Anmelde krav i boet.
  2. Registrere, hvis boet har et tilgodehavende, som kan udbetales til boet.
  3. Oplyse om effekter, som boet kan få udleveret, f.eks. kontanter, nøgler, smykker m.v.
  4. Forespørgsel, f.eks. opsigelse af forsikring, abonnement, anmode om at få udleveret effekter m.v.

Skifteportalen skal anvendes i dødsboer, hvor afdøde afgik ved døden henholdsvis den 4. oktober eller den 15. november 2022 og senere.


Fristen på 8 uger fra indrykning af proklama i Statstidende for anmeldelse af krav er ikke ændret.


Har du brug for hjælp?

TVC Advokatfirma er gerne behjælpelig med anmeldelse af krav og øvrige opgaver i forbindelse med dødsboer.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Bliv klogere på whistleblowerloven, herunder hvilke virksomheder, der har pligt til at etablere en whistleblowerordning.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ny regulering af demokratiske virksomheder
Ny regulering af demokratiske virksomheder
03/07/2024
Selskabsret, Øvrige
Regeringen offentliggør ny strategi for iværksætteri
Regeringen offentliggør ny strategi for iværksætteri
04/07/2024
Øvrige
"Et stærkere erhvervsliv": Bedre rammer for generationsskifte
"Et stærkere erhvervsliv": Bedre rammer for generationsskifte
05/07/2024
Øvrige, Skatte- og afgiftsret
Pas på at dine penge ikke bliver beslaglagt!
Pas på at dine penge ikke bliver beslaglagt!
05/07/2024
Finansiering og bankret, Øvrige
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udsender ny redegørelse om realkreditlån
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udsender ny redegørelse om realkreditlån
08/07/2024
Fast ejendom og entreprise, Øvrige, Finansiering og bankret
Hvad betyder den ”risikobaserede tilgang” i AI-forordningen i virkelighedens verden?
Hvad betyder den ”risikobaserede tilgang” i AI-forordningen i virkelighedens verden?
11/07/2024
EU-ret, IT- og telekommunikation, Øvrige
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted