Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Afslag på henstand som følge af indbetaling på skattekontoen

TVC Advokatfirma
18/01/2023
Afslag på henstand som følge af indbetaling på skattekontoen
TVC Advokatfirma logo
Skattestyrelsen har tidligere anset betalinger på skattekontoen for frivillige indbetalinger på gæld. Den praksis er imidlertid ophørt, og måske det er aktuelt at rette henvendelse til Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen må forventes at genoptage de afgørelser, hvori der er givet afslag på henstand som følge af indbetalinger på skattekontoen.


Vi har tidligere omtalt Landsskatterettens afgørelse tilbage fra 2022 – offentliggjort som SKM2022.311.LSR – hvori Landsskatteretten fandt, at indbetalinger til Skattekontoen som udgangspunkt ikke kan anses for at være en frivillig indfrielse af de krav, som der er søgt henstand med.


Skattestyrelsen har allerede taget initiativ til genoptagelse, hvor Skattestyrelsen tidligere har givet afslag på henstand efter skatteforvaltningslovens § 51.


Dette med henblik på at ændre afgørelsen således, at der modsat tidligere, gives meddelelse om henstand på de beløb, som måtte være indbetalt på skattekontoen, da disse som udgangspunkt ikke – efter Landsskatterettens afgørelse – kan anses som en frivillig indbetaling.


Hvis Skattestyrelsen mod forventning ikke gør dette, vil det kunne være aktuelt selv at rette henvendelse afhængig af beløbets størrelse og betydningen i øvrigt.


Har du spørgsmål til mulighederne for at få henstand?

Muligheden for at opnå henstand i forbindelse med en klage- eller domstolssag omhandlende skat, moms og andre afgifter i øvrigt, er ofte af ikke uvæsentlig betydning.


Måtte du have spørgsmål til, hvorvidt du kan få henstand i forbindelse med en klage- eller domstolssag, er du altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted