Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Afgiftsbesparelse for livsarvinger ved oprettelse af testamente

Delacour
08/11/2017
Afgiftsbesparelse for livsarvinger ved oprettelse af testamente

Efterlader du dig en formue på mere end 5 mio. kr. til et eller flere børn eller børnebørn? I så fald kan du, med fordel oprette et testamente, hvori du begunstiger en velgørende forening..


Visse velgørende foreninger, godkendt af skatteministeren, er fritaget for betaling af boafgift af arv, der tilfalder dem. Listen over afgiftsfritagede foreninger, er lang, og omfatter velkendte foreninger som Red Barnet og Kirkens Korshær, mens også eksempelvis Moesgård Museum.

Herunder kan du se, hvor stor økonomisk forskel det kan gøre, hvis du testamenterer en andel af arven efter dig til en velgørende forening.

Efterlader du dig en eller flere livsarvinger – men har du ikke ved testamente begunstiget en velgørende forening – vil afgiftsberegningen af dit bo, såfremt du efterlader dig en formue på 5.000.000 kr., se således ud:Hvis du efterlader dig en eller flere livsarvinger, og ønsker at begunstige disse mest muligt, kan man som nævnt, ved at testamentere en andel af den arv, man efterlader sig til en velgørende forening, spare livsarvingerne for boafgiften, således at de får udbetalt en større andel af den efterladte arv.

Hvor stor en andel der bør testamenteres til en velgørende forening, for at besparelsen giver mening, afhænger af størrelsen på din formue. En besparelse af denne art vil dog give mest mening, hvis du efterlader dig en formue på omkring 5.000.000 kr. eller derover, selvom der også kan spares boafgift på mindre formuer.

Såfremt du efterlader dig en eller flere livsarvinger, og har testamenteret 13 % af din arv til en godkendt velgørende forening, vil beregningen, hvis du efterlader dig en formue på 5.000.000 kr. se således ud:Som beregningerne ovenfor viser stiger arven til dine arvinger med 57.610,00 kr., samtidig med, at den velgørende forening modtager 39.890,00 kr.

Den velgørende forening får karakter af legatar i boet efter dig. Det betyder, at foreningen ikke får nogen indflydelse på selve boets behandling, men alene er berettiget til at modtage det kontante beløb, der er tildelt den i testamentet.


Tal med DELACOUR


Er du interesseret i at høre mere om fordelene og mulighederne for begunstigelse af en velgørende forening, eller ønsker du at få oprettet et testamente, kan du kontakte advokat Stefan W. von Fintel, der vil være behjælpelig med dette.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted