Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Afgiftsbesparelse for livsarvinger ved oprettelse af testamente

Delacour
08/11/2017
174
Afgiftsbesparelse for livsarvinger ved oprettelse af testamente
Delacour logo

Efterlader du dig en formue på mere end 5 mio. kr. til et eller flere børn eller børnebørn? I så fald kan du, med fordel oprette et testamente, hvori du begunstiger en velgørende forening..


Visse velgørende foreninger, godkendt af skatteministeren, er fritaget for betaling af boafgift af arv, der tilfalder dem. Listen over afgiftsfritagede foreninger, er lang, og omfatter velkendte foreninger som Red Barnet og Kirkens Korshær, mens også eksempelvis Moesgård Museum.

Herunder kan du se, hvor stor økonomisk forskel det kan gøre, hvis du testamenterer en andel af arven efter dig til en velgørende forening.

Efterlader du dig en eller flere livsarvinger – men har du ikke ved testamente begunstiget en velgørende forening – vil afgiftsberegningen af dit bo, såfremt du efterlader dig en formue på 5.000.000 kr., se således ud:Hvis du efterlader dig en eller flere livsarvinger, og ønsker at begunstige disse mest muligt, kan man som nævnt, ved at testamentere en andel af den arv, man efterlader sig til en velgørende forening, spare livsarvingerne for boafgiften, således at de får udbetalt en større andel af den efterladte arv.

Hvor stor en andel der bør testamenteres til en velgørende forening, for at besparelsen giver mening, afhænger af størrelsen på din formue. En besparelse af denne art vil dog give mest mening, hvis du efterlader dig en formue på omkring 5.000.000 kr. eller derover, selvom der også kan spares boafgift på mindre formuer.

Såfremt du efterlader dig en eller flere livsarvinger, og har testamenteret 13 % af din arv til en godkendt velgørende forening, vil beregningen, hvis du efterlader dig en formue på 5.000.000 kr. se således ud:Som beregningerne ovenfor viser stiger arven til dine arvinger med 57.610,00 kr., samtidig med, at den velgørende forening modtager 39.890,00 kr.

Den velgørende forening får karakter af legatar i boet efter dig. Det betyder, at foreningen ikke får nogen indflydelse på selve boets behandling, men alene er berettiget til at modtage det kontante beløb, der er tildelt den i testamentet.


Tal med DELACOUR


Er du interesseret i at høre mere om fordelene og mulighederne for begunstigelse af en velgørende forening, eller ønsker du at få oprettet et testamente, kan du kontakte advokat Stefan W. von Fintel, der vil være behjælpelig med dette.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted