Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Afgiftsbesparelse for livsarvinger ved oprettelse af testamente

Delacour
08/11/2017
Afgiftsbesparelse for livsarvinger ved oprettelse af testamente

Efterlader du dig en formue på mere end 5 mio. kr. til et eller flere børn eller børnebørn? I så fald kan du, med fordel oprette et testamente, hvori du begunstiger en velgørende forening..


Visse velgørende foreninger, godkendt af skatteministeren, er fritaget for betaling af boafgift af arv, der tilfalder dem. Listen over afgiftsfritagede foreninger, er lang, og omfatter velkendte foreninger som Red Barnet og Kirkens Korshær, mens også eksempelvis Moesgård Museum.

Herunder kan du se, hvor stor økonomisk forskel det kan gøre, hvis du testamenterer en andel af arven efter dig til en velgørende forening.

Efterlader du dig en eller flere livsarvinger – men har du ikke ved testamente begunstiget en velgørende forening – vil afgiftsberegningen af dit bo, såfremt du efterlader dig en formue på 5.000.000 kr., se således ud:Hvis du efterlader dig en eller flere livsarvinger, og ønsker at begunstige disse mest muligt, kan man som nævnt, ved at testamentere en andel af den arv, man efterlader sig til en velgørende forening, spare livsarvingerne for boafgiften, således at de får udbetalt en større andel af den efterladte arv.

Hvor stor en andel der bør testamenteres til en velgørende forening, for at besparelsen giver mening, afhænger af størrelsen på din formue. En besparelse af denne art vil dog give mest mening, hvis du efterlader dig en formue på omkring 5.000.000 kr. eller derover, selvom der også kan spares boafgift på mindre formuer.

Såfremt du efterlader dig en eller flere livsarvinger, og har testamenteret 13 % af din arv til en godkendt velgørende forening, vil beregningen, hvis du efterlader dig en formue på 5.000.000 kr. se således ud:Som beregningerne ovenfor viser stiger arven til dine arvinger med 57.610,00 kr., samtidig med, at den velgørende forening modtager 39.890,00 kr.

Den velgørende forening får karakter af legatar i boet efter dig. Det betyder, at foreningen ikke får nogen indflydelse på selve boets behandling, men alene er berettiget til at modtage det kontante beløb, der er tildelt den i testamentet.


Tal med DELACOUR


Er du interesseret i at høre mere om fordelene og mulighederne for begunstigelse af en velgørende forening, eller ønsker du at få oprettet et testamente, kan du kontakte advokat Stefan W. von Fintel, der vil være behjælpelig med dette.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Engagerede og digitalt orienterede jurister med interesse for selskabskontrol
Erfaren jurist eller advokat til spændende job i luftfart
Kan du opbygge og vedligeholde en model for leverandør- og kontraktstyring hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI)? Så er du måske vores nye kontraktjurist!
Selvstændig og alsidig jurist til søkortkontoret i Geodatastyrelsen
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted