Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ændringer i købeloven: Betaling med personoplysninger

Ændringer i købeloven: Betaling med personoplysninger
IUNO logo
En række bestemmelser i købeloven om forbrugerens rettigheder er for nyligt opdateret. En af ændringerne handler om køb mod betaling med personoplysninger. I nyhedsbrevet går IUNO i dybden med de nye regler om køb mod betaling med personoplysninger.

Betaling med personoplysninger

Når en person giver flere personoplysninger end nødvendigt for at modtage digitalt indhold eller en digital tjeneste, er der tale om betaling med personoplysninger. Eksempelvis vil der være tale om betaling med personoplysninger, hvis en virksomhed sender en forbruger en e-publikation mod, at forbrugeren oplyser eksempelvis bopæl, arbejdsplads, sit fulde navn eller svarer på et spørgeskema.


Hvis forbrugeren kun bliver bedt om at give personoplysninger, som skal bruges, når publikationen skal sendes, er der ikke tale om betaling med personoplysninger. Det kan eksempelvis gælde ved oplysning af en e-mailadresse.


Virksomhedens pligter

Hvis den digitale tjeneste forbrugeren har købt med sine oplysninger har en mangel, kan forbrugeren have ret til afhjælpning eller omlevering. Hvis afhjælpning eller omlevering er umuligt eller vil give sælgeren uforholdsmæssigt store udgifter, kan sælgeren dog afvise at afhjælpe eller omleverere. Hvis sælgeren afviser at afhælpe eller omlevere, har forbrugeren med de nye regler ret til at hæve købet, selvom manglen ikke er væsentlig. Hvis forbrugeren hæver købet, skal sælgeren tilbagelevere de personoplysninger forbrugeren har betalt med, og slette dem fra alle de steder sælgeren har opbevaret dem. Det fremgår af købelovens nye § 78 b, stk. 2.


IUNO mener

De nye regler om køb mod betaling med personoplysninger gør, at det er langt nemmere for forbrugeren at kræve, at deres køb skal hæves, end det ellers har været. IUNO anbefaler derfor, at virksomheder udarbejder en procedure for, hvor de opbevarer de personoplysninger, de har fået ved køb mod betaling med personoplysninger, og hvordan de fjerner og leverer oplysningerne tilbage, når forbrugeren kræver, at købet skal hæves.


[Bekendtgørelse af lov om køb af 24. september 2021 (https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/1853)]

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
IUNO logo
København
Njalsgade 19C, 3
2300 København S
53 74 27 00
communication@iuno.law
Stockholm
Grev Turegatan 30
114 38 Stockholm
Oslo
Tollbugata 8
0152 Oslo
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted