Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Ændring af Landbrugsstøtteloven

DLA Piper
05/04/2018
Ændring af Landbrugsstøtteloven
DLA Piper logo
Strejke, lockout, forligsforhandlinger og trussel om sag i arbejdsretten. Det er status på konflikten i den offentlige sektor. Konflikten er sædvanlig i overenskomstforhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter men påvirker også resten af samfundet. Læs her om konflikten og dens betydning. Måske bliver din hverdag en smule besværlig det næste stykke tid?

Den 1. april 2018 træder en ændring af Landbrugsstøtteloven i kraft, der skal sikre, at en fremtidig pantsætning af betalingsrettigheder - som hidtil - skal ske ved afgivelse af meddelelse til Landbrugsstyrelsen og ikke ved tinglysning i personbogen.

Vestre Landsret afsagde den 7. juli 2017 en kendelse, hvoraf det fremgår, at Tinglysningsretten ikke bør modsætte sig, at der sker tinglysning af pant i betalingsrettigheder.

I kølvandet på denne kendelse offentliggjorde Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse, at kendelsen indebar, at pantsætning af betalingsrettigheder meddelt til Landbrugsstyrelsen ikke var sikret mod godtroende aftaleerhververe eller retsforfølgning.

Miljø- og Fødevareministeren fremsatte herefter et lovforslag den 25. januar 2018 om ændring af landbrugsstøtteloven.

Formålet med lovforslaget er at sikre, at en fremtidig pantsætning af betalingsrettigheder - som hidtil - skal ske ved afgivelse af meddelelse til Landbrugsstyrelsen og ikke ved tinglysning i personbogen.

Lovforslaget har nu været igennem tre behandlinger i Folketinget, og lovforslaget er vedtaget den 15. marts 2018, hvorved ændringen af Landbrugsstøtteloven træder i kraft den 1. april 2018.

Ændringen af Landbrugsstøtteloven bevirker, at pantsætningen fortsat skal ske ved meddelelse til Landbrugsstyrelsen.

Med henblik på at favne de meddelelser om pantsætning, der er afgivet til Landbrugsstyrelsen inden den 7. juli 2017, indeholder ændringen af Landbrugsstøtteloven nogle overgangsbestemmelser.

Således vil pantsætning af betalingsrettigheder meddelt til Landbrugsstyrelsen inden 7 juli 2017 opretholdes, medmindre ejeren har indgået en aftale om pantsætning med en godtroende aftalepart, og denne aftale er tinglyst inden den 1. april 2018, eller der måtte være indledt retsforfølgning inden 1. april 2018.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
DLA Piper logo
København
Rådhuspladsen 4
1550 København V
33 34 00 00
denmark@dlapiper.com
Aarhus
DOKK1
Hack Kampmanns Plads 2, 3
8000 Aarhus C
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted