Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nye regler giver mulighed for billige boliger til mindre bemidlede

Horten
30/04/2015
Nye regler giver mulighed for billige boliger til mindre bemidlede
Folketinget har vedtaget en ændring af almenboligloven, som allerede pr. 1. maj 2015 giver de almene boligorganisationer mulighed for at udnytte den eksisterende boligmasse til at tilvejebringe billige boliger til personer med en begrænset betalingsevne.

Ændringen betyder, at bofællesskaber fremover kan indrettes i boliger, der kun består af mindst tre værelser plus et ekstra værelse, der kan anvendes som fællesrum. Lejerne vil skulle deles om bl.a. køkkenet og fællesrummet.

Hvis bofællesskabet er indrettet med et køkken, hvor beboerne fx kan spise sammen, kan kommunen dispensere fra kravet om det ekstra værelse.

Tanken med lovforslaget har navnlig været at give kommunerne muligheder for hurtigere at kunne anvise billige boliger til flygtninge. Flere af landets større kommuner forventes dog også at benytte de nye regler til at etablere boliger til andre udsatte grupper, fx hjemløse.

Kommunen og boligorganisationen vil som hidtil, når der oprettes et kollektivt bofællesskab, skulle aftale, hvordan udlejningen skal finde sted.

I den forbindelse skal både kommunerne og de almene boligorganisationer være særligt opmærksomme på, at etablering af et funktionelt bofællesskab kræver grundig regulering i lejeaftalerne, herunder i forhold til husorden, vedligeholdelse og proces ved til- og fraflytning.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted