Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny portal formidler lån til Udkantsdanmark

Delacour
04/11/2014
Ny portal formidler lån til Udkantsdanmark

Den nye internetportal formidler boliglån til personer, der hidtil ikke har kunnet få lån i banker og realkreditinstitutter.


UdenomBanken.dk gør, hvad banker og kreditforeninger ofte afviser: Formidler lån til de egne af landet, som kaldes ”Udkantsdanmark”. Den nye portal formidler boliglån til personer, der hidtil ikke har kunnet få lån i banker og realkreditinstitutter.

UdenomBanken.dk er en internetportal, som hjælper folk med at opnå finansiering mod sikkerhed i fast ejendom. UdenomBanken.dk erklærer at have til formål at skabe et effektivt lånemarked, hvor investorerne får et rimeligt afkast af deres kapital samtidig med, at låntagerne får adgang til finansiering.

UdenomBanken.dk formidler lån med en fast rente på 7-9 %. På trods af, at denne rente er væsentligt højere end tidens realkreditlån med historisk lav fast rente på omkring 3 %, er interessen stor, og den nye portal har allerede modtaget mange låneforespørgsler. Stifterne af UdenomBanken.dk har deres egne forklaringer på den store interesse for UdenomBanken.dk: Man har ramt et ”hul i markedet”, idet tiltaget giver nye muligheder til bl.a. de mange personer, som hidtil ikke har kunnet opnå boliglån i banker og realkreditinstitutter.

Ofte har de personer, der får afslag på boliglån i bankerne og realkreditinstitutterne, en god økonomi, men de får alligevel afslag, fordi den pågældende faste ejendom ligger et sted, hvor realkreditinstituttet vurderer, at det vil være svært at sælge igen eller fordi huset simpelthen er for billigt. Det er nemlig ofte de små boliglån, som viser sig at resultere i et tab for realkreditinstitutterne.

UdenomBanken.dk oplyser at have kontakt til en kreds af velhavere og institutionelle investorer, der er villige til at investere penge i boliglån på under 1 million kroner. UdenomBanken.dk formidler derefter lånet som et pantebrevslån.

Lån, der formidles af andre end banker og realkreditinstitutter, har oftest ikke det bedste ry, men stifterne af portalen oplyser, at de sorterer skarpt i ansøgerne, og at de kun formidler lånetilbud til dem, de finder egnede. Endvidere oplyser UdenomBanken.dk, at alle de investorer, som låner penge ud via UdenomBanken.dk, er godkendt af Finanstilsynet.

Som låntager bør du altid være særligt opmærksom på, hvorledes renten på et lån fastsættes, samt hvad der sker, såfremt man ønsker at indfri lånet i utide. Hvis du står i en situation, hvor det er svært at få finansieret huslån i realkreditinstitutter eller banker og overvejer du, hvilken alternativ finansieringsform, du kan vælge, bør du sætte dig grundigt ind i låneaftalens vilkår og opsøge bistand hos en uafhængig rådgiver, hvis du er det mindste i tvivl om rækkevidden af et foreliggende finansieringstilbud.

Advokat Stefan W. von Fintel, svf@delacour.dk, og advokat Lonnie Vestergaard Nielsen,lvn@delacour.dk har mange års erfaring med rådgivning indenfor finansiering af fast ejendom. Begge står klar til at rådgive dig om fordelene ved og faldgruberne i forbindelse med lånefinansiering.

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted