Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger

IUNO
25/02/2021
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
IUNO logo
Fra onsdag den 24. februar 2021 skal flyselskaber med fly der ankommer til Danmark fra udlandet indsamle og viderebringe oplysninger om passagerer og personale til Styrelsen for Patientsikkerhed som led i det danske COVID-19 smitteopsporingsarbejde.

På baggrund af den nye epidemilov har Sundhedsministeriet udstedt en bekendtgørelse, der pålægger alle flyselskaber med fly, der ankommer til Danmark, at registrere navne og telefonnumre samt fly- og sædenumre på deres passagerer og personale.


Passageroplysningerne skal overbringes til myndighederne så hurtigst som muligt og senest tre timer efter flyets ankomst i den danske lufthavn. Hvis flyet ankommer efter klokken 19.00 CET, da skal myndighederne have modtaget oplysninger om passagerer og personale senest klokken 8.00 CET den følgende dag.


Hvordan skal der rapporteres

Oplysninger om passagerernes navne og telefonnumre samt fly- og sædenummer skal overbringes til Styrelsen for Patientsikkerhed på følgende mailadresse: rejseopsporing@stps.dk

Ovenstående mailadresse er en sikker e-mail, og fremsendelse af oplysninger hertil skal ligeledes foregå via en sikker e-mail.


Indenrigs fly, herunder fly til Grønland og Færøerne, er undtaget for rapporteringspligten.


Hvis der er mere end ét flyselskab involveret er det alene det transporterende luftfartsselskab, som står for flyvningen, der er ansvarlig for at videregive oplysninger til Styrelsen for Patientsikkerhed.


Konsekvenserne ved ikke at rapportere

Er flyselskaberne ikke i stand til at overbringe de pågældende oplysninger til myndighederne inden for tidsfristen på tre timer, så fremgår det af bekendtgørelsens § 4, at det kan resultere i en bøde. Selskaber m.v. (juridiske personer) kan desuden pålægges strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.


IUNO mener

En tidsfrist på tre timer til at viderebringe oplysninger om passagerer og personale til myndighederne er ikke lang tid. For at undgå bøder er det derfor vigtigt, at flyselskaber så hurtigt som muligt begynder at implementere procedurer med henblik på at sikre overholdelse af de nye regler i forbindelse med flyvninger til Danmark.

IUNO anbefaler derudover, at flyselskaberne anmoder myndighederne om bekræftelse for hver enkelt rapportering – herunder også en bekræftelse af at passageroplysningerne er modtaget og læselige.


[Bekendtgørelse nr. 225 af 18. februar 2021 og lovbekendtgørelse nr. 1444 af 1. oktober 2020]

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Hvad betyder de nye boligskatteregler for dit boligkøb? Skal du købe eller vente?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Hvad betyder de nye boligskatteregler for dit boligkøb? Skal du købe eller vente?
Der kan særligt være en fordel ved at handle ejendomme inden den 1. januar 2024. Det kommer vi bl.a. nærmere ind på i denne episode.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Artikler, der kunne være relevante for dig
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udsender ny redegørelse om realkreditlån
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udsender ny redegørelse om realkreditlån
08/07/2024
Fast ejendom og entreprise, Øvrige, Finansiering og bankret
Hvad betyder den ”risikobaserede tilgang” i AI-forordningen i virkelighedens verden?
Hvad betyder den ”risikobaserede tilgang” i AI-forordningen i virkelighedens verden?
11/07/2024
EU-ret, IT- og telekommunikation, Øvrige
Ny afgørelse om manglende indsigt i og sletning af tv-overvågningsoptagelser
Ny afgørelse om manglende indsigt i og sletning af tv-overvågningsoptagelser
12/07/2024
Persondata
EU AI Act - få et overblik over datoerne for anvendelse
EU AI Act - få et overblik over datoerne for anvendelse
15/07/2024
EU-ret, Persondata, Compliance
Manglende kontrol af automatiske sletninger fører til kritik fra Datatilsynet
Manglende kontrol af automatiske sletninger fører til kritik fra Datatilsynet
15/07/2024
Persondata, Compliance
Digitaliseringsstyrelsen ændrer kørekorts-app'en efter forbud mod at behandle personoplysninger
Digitaliseringsstyrelsen ændrer kørekorts-app'en efter forbud mod at behandle personoplysninger
16/07/2024
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted