Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nedrivning af ejendom var ikke kondemnering, selvom der var konstateret skimmelsvamp

Bech Bruun
17/06/2015
Nedrivning af ejendom var ikke kondemnering, selvom der var konstateret skimmelsvamp
Der er ikke altid tale om kondemnering, når en beboelsesejendom er angrebet af skimmelsvamp og bliver revet ned. Det viser en afgørelse fra byfornyelsesnævnet. Afgørelsen er anket til boligretten.

En kommunal udlejer ønskede at nedrive en urentabel ejendom og opsagde derfor ejendommens lejere efter lejelovens almindelige opsigelsesregler.

Da der i ejendommen var konstateret skimmelsvamp gjorde lejerne gældende, at udlejerens beslutning om nedrivning reelt var en beslutning om kondemnering efter byfornyelsesloven.

Kondemnering er et forbud mod at benytte en ejendom eller en del af den til beboelse eller ophold for mennesker. Ved kondemnering har udlejer pligt til at tilbyde lejere et andet sted at bo.

Byfornyelsesnævnets afgørelse
Den konstaterede skimmelsvamp var dog ikke sundhedsskadelig, og beboerne skulle ikke evakueres. Byfornyelsesnævnet fandt derfor ikke, at betingelserne for kondemnering efter byfornyelsesloven var opfyldt.

Afgørelsen viser, at byfornyelseslovens regler om kondemnering ikke forhindrer en kommunal udlejer i at opsige lejere efter lejelovens almindelige opsigelsesregler, selvom der er konstateret et mindre skimmelsvampsangreb.

En lejer har anket afgørelsen til boligretten. Dermed kommer boligretten til at tage stilling til, om kommunen burde have behandlet sagen efter kondemneringsreglerne.

Juraen bag
Efter byfornyelseslovens § 76, skal en ejendom kondemneres, hvis det er forbundet med fare, herunder sundheds- eller brandfare, at bebo ejendommen. Når ejendommen kondemneres har udlejer pligt til at tilbyde lejere et andet sted at bo, mens kondemneringen pågår (genhusning), jf. byfornyelseslovens § 61.

Lejeloven indeholder i kap. XIII reglerne om opsigelse af lejere. Opsiges en lejer efter lejeloven, har udlejer ikke pligt til genhusning.

Boligretten er en betegnelse for byretten, når den behandler sager vedrørende lejemål.

 

 

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted