Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Muligheden for afholdelse af elektronisk generalforsamling forlænges til 31. december 2021

TVC Advokatfirma
05/02/2021
Muligheden for afholdelse af elektronisk generalforsamling forlænges til 31. december 2021
COVID-19 vanskeliggør fortsat muligheden for afholdelse af generalforsamlinger med fysisk fremmøde. Derfor har Erhvervsministeren nu vedtaget en forlængelse af muligheden for afholdelse af elektronisk generalforsamling.

Muligheden for afholdelse af elektronisk generalforsamling skal gøre afholdelsen af generalforsamlinger lettere for dansk erhvervsliv.


Erhvervsministeren har forlænget muligheden for, at danske selskaber også i 2021 kan afholde elektronisk generalforsamling. Muligheden blev først introduceret tilbage i foråret 2020, da det som følge af forsamlingsforbuddet var vanskeligt at gennemføre generalforsamlinger med fysisk fremmøde.


Sædvanligvis kan en elektronisk generalforsamling alene gennemføres, såfremt der i selskabets vedtægter er indsat en bestemmelse herom. Muligheden for afholdelse af elektronisk generalforsamling gælder dog i 2021, selvom et selskabs vedtægter ikke indeholder en sådan hjemmel.


Bestyrelsen i særligt selskaber med en større ejerkreds, samt selskaber, hvor ejerkredsen er spredt geografisk, bør dog overveje, om der i foråret på de kommende ordinære generalforsamlinger skal stilles forslag om en vedtægtsændring med det formål at sikre, at der også efter 2021 vil kunne gennemføres virtuelle generalforsamlinger eks. via Teams, Zoom eller lign. Situationen med COVID-19 har i 2020 vist, at det faktisk er muligt at gennemføre virtuelle generalforsamlinger – selv i selskaber med et stort antal aktive aktionærer.


Indtil videre er det kun reglerne om virtuel afholdelse af generalforsamling, der forlænges til at gælde for hele 2021. De tidligere indførte regler om udsættelse af indlevering af årsrapporten forlænges ikke. Reglerne for indlevering af årsrapport følger derfor igen årsregnskabslovens fastsatte regler herom.


Bekendtgørelsen trådte i kraft pr. 1. januar 2021 og gælder til og med den 31. december 2021. Du kan læse hele bekendtgørelsen her


Klik her for at læse TVCs tidligere artikel om problemstillingen "COVID-19 - Ny bekendtgørelse ændrer fristen for afholdelse af den ordinære generalforsamling og indsendelse af årsrapporten".


Har du brug for juridisk rådgivning?

Har du spørgsmål til gældende ret på området, kan du kontakte en af TVC Advokatfirmas specialiserede og erfarne advokater, der sidder klar ved telefonerne til en uforpligtende drøftelse af din konkrete case.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted