Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Lejefastsættelse efter skyggebudget som følge af manglende sammenligningslejemål

Bech Bruun
23/07/2015
Lejefastsættelse efter skyggebudget som følge af manglende sammenligningslejemål
En varslet lejeforhøjelse blev godkendt af Landsretten efter et skyggebudget. Skyggebudgettet blev udarbejdet, da det ikke var muligt at finde et sammenligningslejemål for lejemålet. Lejen blev nedsat med 2.000 kroner per måned, da en aftale om lejereduktion var tidsubegrænset.

Landsretten har fastslået, at der ikke var grundlag for at ændre Huslejenævnet og Boligrettens godkendelse af varslet lejeforhøjelse efter et skyggebudget og en tidsubegrænset aftale om lejereduktion.

Ifølge Boligretten måtte det anses for usandsynligt, at der fandtes et sammenligningslejemål, hvilket heller ikke var lykkedes for lejer under sagen, hvorfor et skyggebudget blev udarbejdet.

Lejeforhøjelsen blev derfor med henvisning til skyggebudgettet godkendt, dog således at den nye leje blev nedsat med 2.000 kroner per måned, da aftalen om lejereduktion var tidsubegrænset.

Sagen kort
Udlejer varslede en lejeforhøjelse på en småhusejendom. Huslejenævnet godkendte den varslede lejestigning på baggrund af et skyggebudget, da det ikke var muligt at finde et sammenligningslejemål. Nævnet afviste dog at tage stilling til, om en aftalt lejereduktion på 2.000 kroner per måned var tidsubegrænset.

Boligretten fastslog, at det ikke på forhånd kunne anses for udelukket, at der fandtes sammenligningslejemål for lejemålet.

På baggrund af bevisførelsen, ejendommen og lejemålets karakter fandt Boligretten det imidlertid usandsynligt, at der fandtes et sammenligningslejemål.

Lejemålet havde desuden en helt særegen kvalitet i forhold til dens beliggenhed, størrelse, indretning og terrasser med udsigt. Boligretten konkluderede derfor, at det havde været berettiget at fastsætte lejen på grundlag af et skyggebudget.

Boligretten fastslog endvidere, at den aftalte lejenedsættelse på 2.000 kroner per måned ikke var tidsmæssigt begrænset.

Landsretten stadfæstede Boligrettens afgørelse.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted