Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Landsretten tillod tvungen modregning i lejesag

Bech Bruun
13/01/2015
Landsretten tillod tvungen modregning i lejesag
Tvungen modregning var tilladt. Det afgjorde Landsretten i en sag, hvor en udlejer krævede sin erhvervslejer udsat på grund af en ubetalt leje. Udlejeren skyldte imidlertid lejeren et beløb, der oversteg den ubetalte leje, men som ikke udsprang af lejeforholdet. Lejeren havde anmodet om modregning.

I en sag, hvor en udlejer ønskede sin erhvervslejer udsat af lejemålet på grund af ubetalt husleje, har først Fogedretten og derefter Landsretten tilladt tvungen modregning af krav. Udlejeren skyldte nemlig lejeren et beløb større end beløbet på den ubetalte husleje. Beløbet udsprang dog ikke af lejeforholdet.

Fogedretten fandt det bevist, at lejer havde afgivet modregningserklæring rettidigt, inden huslejen forfaldt til betaling. Da de øvrige betingelser for modregning også var opfyldt, blev modregningen tilladt, og lejer havde dermed ikke misligholdt sin lejeaftale. Derfor nægtede Fogedretten at fremme udsættelsessagen.

Udlejer kærede herefter Fogedrettens afgørelse til Landsretten. Landsretten stadfæstede Fogedrettens kendelse og nægtede at udsætte lejeren af erhvervslejemålet. Landsretten slog dermed fast, at lejer kunne foretage tvungen modregning af sit modkrav overfor udlejer, selvom modkravet ikke udsprang af lejeforholdet.


Sagen kort

En udlejer af et erhvervslejemål påstod i Fogedretten sin lejer udsat af lejemålet på grund af en måneds ubetalt husleje.

Lejeren påstod, at sagen skulle nægtes fremstilling ved retten. Lejer mente nemlig, at udlejerens krav var ophørt, som følge af lejers modregning med et modkrav.

Det var i sagen ubestridt, at lejer havde et modkrav mod udlejer, som var større end udlejers krav på den ubetalte husleje. Modkravet var opstået ved, at lejer havde betalt nogle regninger på vegne af udlejer. Kravet udsprang således ikke af lejeforholdet.

Spørgsmålet for retten var, om der kan foretages tvungen modregning i pligtige pengeydelser ifølge lejeforholdet med et modkrav, som ikke udspringer af lejeforholdet.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted