Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Landsretten: I orden at opsige økonomidirektør pr. e-mail

Bird & Bird
11/08/2022
Landsretten: I orden at opsige økonomidirektør pr. e-mail
Bird & Bird logo
Den 23. juni 2022 stadfæstede Østre Landsret Odense Byrets afgørelse fra den 1. oktober 2021 , hvor en opsigelse sendt på e-mail til en økonomidirektør den 31. december 2019 blev anset for at være kommet til økonomidirektøren den 31. december 2019 og ikke på dagen, den 2. januar 2020, hvor økonomidirektøren rent faktisk læste e-mailen.

Sagens omstændigheder

Økonomidirektøren blev den 1. september 2019 ansat som funktionær i økonomiafdelingen i en håndværkervirksomhed. Den ugentlige arbejdstid var på ca. 37 timer om ugen med spidsbelastning i forbindelse med månedsafregning og årsafregning. Økonomidirektøren havde ofte sin arbejdstelefon og -computer med hjem men svarede alene på e-mails i weekender m.v., hvis han alligevel har været på sit hjemmekontor i kælderen, eller i forbindelse med spidsbelastningsperioder ved måneds- og årsafregning. Det var i øvrigt ikke sædvanligt for økonomidirektøren at være online under sine ferier.


Under sine ferier havde økonomidirektøren normalt ikke autosvar på sin e-mail, og det var ikke økonomidirektørens opfattelse, at andre i ledelsesgruppen anvendte autosvar ved fravær i eksempelvis ferier.


Den 31. december 2019 – under juleferien, hvor økonomiafdelingen i øvrigt havde lukket – sendte håndværkervirksomheden en opsigelse af økonomidirektøren til økonomidirektørens arbejdsmail. Økonomidirektøren læste dog først e-mailen med opsigelsen den 2. januar 2020. Spørgsmålet i nærværende sag er derfor, om opsigelsen kan anses for at være kommet frem den 31. december 2019, hvor e-mailen blev sendt, eller om e-mailen først kan anses for værende kommet frem den 2. januar 2020, hvor økonomidirektøren læste e-mailen med opsigelsen.

 

Rettens bemærkninger

Landsretten lagde vægt på, at den primære skriftlige kommunikation i håndværkervirksomheden foregik via e-mail, og at der ikke var regler eller kutyme for at sætte et autosvar på mailen ved ferie, eller såfremt medarbejderne var utilgængelige. Derudover havde økonomidirektøren adgang til sin arbejdsmail via sin arbejdstelefon og -computer, som han havde med hjem, og som han – ved flere andre lejligheder – havde benyttet til at besvare e-mails i blandt andet weekender og uden for normal kontortid.


På baggrund af ovenstående var det således Landsrettens opfattelse, at e-mailen var blevet afleveret på en sådan måde, at økonomidirektøren med rimelighed kunne forventes at kan få kendskab til den inden den 1. januar 2020. Uanset det ovenfor anførte, kunne det ifølge retten ikke føre til et andet resultat, at økonomidirektøren først læste e-mailen den 2. januar 2020.


Med andre ord vurderede Landsretten således, at varslet med opsigelsen skulle starte med at løbe den 31. december 2019 og ikke først ved udgangen af januar 2020. Dette var til trods for, at økonomiafdelingen var ferielukket, og at økonomidirektøren var på ferie og dermed ikke fik kendskab til e-mailen før den 2. januar 2020.


Bird & Birds kommentarer

Bird & Bird bemærker, at det ikke er overraskende at e-mailen kunne anses som værende kommet frem på tidspunktet, hvor e-mailen landede i indbakken hos økonomidirektøren. Dette følger af det klare udgangspunkt om, at fremkosttidspunktet er det afgørende for, hvornår et påbud er modtaget.


Det interessante er imidlertid, at landsretten tillægger det vægt, at økonomidirektøren med rimelighed kunne forventes at få kendskab til opsigelsen inden den 1. januar 2020.


Således må det tillige være et kriterie, før et påbud kan anses for værende kommet frem, at modtageren med rimelighed kan forventes at ville blive bekendt med det fremsendte. Har man eksempelvis en medarbejder, der er udenlands og derfor ikke er hjemme, som man afskediger via almindelig post sendt til postkassen, kan man med afsæt i nærværende dom risikere, at opsigelsen ikke anses for værende kommet frem, før modtageren er tilbage fra ferie, idet man i så fald formentlig ikke med rimelighed vil kunne forvente, at modtageren bliver bekendt med opsigelsen. Dette er også, selvom opsigelsen er sendt med kurer.


Det er med andre ord derfor vigtigt at holde sig for øje, hvordan og hvornår en eventuel opsigelse fremsendes, således at det praktisk sikres, at medarbejderen kan forventes at få kendskab til opsigelsen, og at opsigelsen derfor kan anses for værende kommet frem inden udgangen af indeværende måned.


I Bird & Bird anbefaler vi altid at modtage en kvittering fra medarbejderen for modtagelsen af en opsigelse. Ønsker medarbejderen ikke at kvittere for modtagelsen, må man som arbejdsgiver i videst muligt omfang forsøge at sikre sig, at medarbejderen med rimelighed kan forventes at få kendskab til opsigelsen ved den valgte leveringsform – eksempelvis ved både at sende opsigelsen via e-mail og med kurer.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted