Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Konkursboer skal momsregistreres – hvad en tv-udsendelse kan udrette

Focus Advokater
25/08/2015
Konkursboer skal momsregistreres – hvad en tv-udsendelse kan udrette
I en TV-udsendelse tidligere på året blev der sat spørgsmålstegn ved SKATs mangeårige (og ganske fornuftige) praksis om, at konkursboer, der ikke drev virksomhed, ikke skulle lade sig momsregistrere. 

Fritagelsen for momsregistrering gjaldt i de tilfælde, hvor konkursbehandlingen begrænsede sig til at opgøre boets formue ved salg af konkursboets aktiver og foretage en fordeling af denne mellem kreditorerne i henhold til konkursordenen. I forbindelse med konkursboets afslutning skulle kurator så udarbejde et momsregnskab, hvori boets endelige momstilsvar blev opgjort. Dvs. momsen blev afregnet også i de fritagne konkursboer, blot først ved konkursboets afslutning. 

Den 8.7.2015 valgte SKAT at ændre sin praksis, således at også konkursboer, der udelukkende afvikler virksomheden, skal lade sig momsregistrere, hvis bobehandlingen indebærer, at boet sælger f.eks. varelagre eller driftsmidler, hvoraf der skal betales moms. Ændringen har den betydning, at momsen nu skal afregnes løbende i stedet for ved konkursboets afslutning. Dvs. alene et spørgsmål om, hvornår og ikke hvor meget.

Praksisændringen har virkning fra 8.7.2015, dog således at for konkursboer, som er etableret før denne dato, træder ændringen i kraft den 1.10.2015.

I en ny meddelelse offentliggjort den 19.8.2015 præciserede SKAT, at afregningen af moms, som konkursboerne har opkrævet ved salg af driftsmidler før praksisændringen, kan afvente tidspunktet for afslutningen af boet. Dette for at undgå, at praksisændringen får tilbagevirkende kraft.

Praksisændringen får formentlig ikke stort anden effekt, end at det bliver mere besværligt for kurator og dermed dyrere for kreditorerne at få behandlet et konkursbo.

Du kan se hele DR-udsendelsen på DR's hjemmeside her


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted