Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Køb af kopivarer er for egen regning

Bird & Bird
03/01/2017
Køb af kopivarer er for egen regning
Sø og Handelsretten afsagde den 21. december 2016 dom i en sag rejst af Ombudsmanden mod Finansrådet som mandatar for Nordea i anledning af, at Nordea nægtede at lave en såkaldt charge-back til en forbruger, som via nettet havde købt falske Nike-sko. Nogle af skoene var blevet konfiskeret i tolden, mens andre var blevet leveret.

 

Forbrugere er berettiget til charge-backs, hvis de via fjernsalg har købt en vare, som ikke kommer frem, jf. betalingstjenestelovens § 74. Reglen finder imidlertid ikke anvendelse, hvis varen blot lider af en mangel.

Sø- og Handelsretten fandt først, at når man bestiller et par originale Nike-sko og modtager et par falske, så er der tale om en mangel. Derfor fandt reglen ikke anvendelse på de sko, som var blevet leveret.

I relation til de konfiskerede sko anvendte Sø- og Handelsretten forarbejderne til bestemmelsen i betalingstjenesteloven, der foreskrev, at hvis manglende levering skyldes toldkonfiskation af ulovlige varer, finder reglen alligevel ikke anvendelse.

Afgørelsen slår derfor fast, at køb af falske produkter over nettet, også selvom man er i god tro, er for helt egen regning og risiko.

  

[layerslider id="73"]
Annonce

 
 
 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted