Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Klarhed om offentliggørelse af evalueringsmetoder

Horten
16/08/2017
Klarhed om offentliggørelse af evalueringsmetoder
Klagenævnet for Udbud har mandag den 8. august 2017 afgjort, at offentlige ordregivere efter udbudslovens § 160, stk. 1, ikke er forpligtet til at offentliggøre hældningsgraden på den lineære pointmodel, der anvendes ved evaluering af tilbud.
Afgørelsen kommer efter, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i december 2016 indbragte et offentligt udbud vedrørende en rammeaftale om køb af anæstesiapparater og anæstesimonitorer for Klagenævnet for Udbud. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen mente, at Region Midtjylland havde handlet i strid med udbudslovens § 160, stk. 1, ved ikke i udbudsmaterialet at have angivet hældningsgraden på den lineære pointmodel, som regionen anvendte ved evalueringen af tilbuddene, for så vidt angik det økonomiske underkriterium.

Klagenævnet for Udbud gav ikke Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen medhold, da:

  • region Midtjylland fastholdt den valgte evalueringsmetode ved evalueringen af de indkomne tilbud,

  • region Midtjylland havde udvist saglighed,

  • oplysningen om hældningsgraden ikke i sig selv ville have givet tilbudsgiverne et bedre grundlag for at vurdere, om de ville afgive tilbud, og

  • tilbudsgiverne fuldt ud havde haft mulighed for at kontrollere, at Region Midtjylland fulgte den valgte evalueringsmetode


Klagenævnet for Udbud fandt derfor, at Region Midtjylland i tilstrækkelig grad havde oplyst, hvorledes evalueringen af tilbuddene ville ske, og at kravet i udbudslovens § 160, stk. 1, var opfyldt.

Afgørelsen betyder, at offentlige ordregivere ikke er tvunget til at angive en udtømmende beskrivelse af den valgte evalueringsmetode i udbudsmaterialet.


Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen reviderer deres vejledning om evalueringsmetoder


Det har siden indførelsen af § 160 i udbudsloven været omdiskuteret, hvorvidt bestemmelsen indebærer, at offentlige ordregivere skal angive en udtømmende beskrivelse af den valgte evalueringsmetode i udbudsmaterialet.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning om evalueringsmetoder har offentlige ordregivere pligt til forudgående at oplyse om hældningsgraden på en lineær pointmodel.

Klagenævnet for Udbud har dog med afgørelsen tilsidesat Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledende bemærkninger, da lovbestemmelsen – ifølge klagenævnet – hverken kan eller skal fortolkes videre end dens ordlyd.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skriver på deres hjemmeside, at de tager afgørelsen til efterretning og snarest muligt reviderer vejledningen om evalueringsmetoder i overensstemmelse med Klagenævnet for Udbuds afgørelse. 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Kan du påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige?
Kan man som privat tilbudsgiver påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige? Det kommer Anja Piening, specialist i udbudsret, nærmere ind på i ovenstående video.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted