Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Klar besked om rejseportalers ansvar for flybilletter

JURA § info
24/10/2016
Klar besked om rejseportalers ansvar for flybilletter
JURA § info logo


Danmarks Rejsebureau Forening og Forbrugerombudsmanden har udarbejdet et godkendt eksempel på, hvordan rejseportaler tydeligt kan oplyse forbrugerne om, hvem de indgår aftale med. Det skriver Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

Det er helt essentielt at brugere af rejseportaler bliver oplyst tydeligt om, hvem de indgår aftale med. I modsat fald risikerer rejseportalen selv at blive anset for at være aftalepart og dermed også at hæfte for eventuelle krav.


Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, udtaler i den sammenhæng:


”Forbrugere skal være opmærksomme på, hvem de indgår aftale med, når de benytter en rejseportal. Det har betydning for, hvem de kan rette krav mod, hvis noget skulle gå galt. Hvis en rejseportal ikke oplyser tilstrækkeligt klart og tydeligt om, at den kun er mellemmand, og hvad det betyder for forbrugeren, risikerer portalen at hæfte som aftalepart.”

”Jeg har i samarbejde med Danmarks Rejsebureau Forening peget på en måde at oplyse forbrugerne tilstrækkelig tydeligt om, at aftalen indgås med flyselskabet, og at rejseportalen kun er mellemmand. Det er mit håb, at flere rejseportaler vil benytte eller søge inspiration i det eksempel, så hverken portal eller forbruger er i tvivl om, hvad de har aftalt.”

Tilbage i november 2015 tog Østre Landsret netop stilling til hvorvidt en rejseportal var forpligtet til at betale for en forbrugers erstatningsrejse efter et flyselskabs konkurs. I den konkrete sag kunne forbrugeren gå ud fra, at aftalen var indgået med rejseportalen, da rejseportalen ikke oplyste tydeligt om andet.

Du kan læse mere på Forburgerombudsmandens hjemmeside her

 


 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted