Danmarks Rejsebureau Forening og Forbrugerombudsmanden har udarbejdet et godkendt eksempel på, hvordan rejseportaler tydeligt kan oplyse forbrugerne om, hvem de indgår aftale med. Det skriver Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.
Det er helt essentielt at brugere af rejseportaler bliver oplyst tydeligt om, hvem de indgår aftale med. I modsat fald risikerer rejseportalen selv at blive anset for at være aftalepart og dermed også at hæfte for eventuelle krav.
Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, udtaler i den sammenhæng:
”Forbrugere skal være opmærksomme på, hvem de indgår aftale med, når de benytter en rejseportal. Det har betydning for, hvem de kan rette krav mod, hvis noget skulle gå galt. Hvis en rejseportal ikke oplyser tilstrækkeligt klart og tydeligt om, at den kun er mellemmand, og hvad det betyder for forbrugeren, risikerer portalen at hæfte som aftalepart.”
”Jeg har i samarbejde med Danmarks Rejsebureau Forening peget på en måde at oplyse forbrugerne tilstrækkelig tydeligt om, at aftalen indgås med flyselskabet, og at rejseportalen kun er mellemmand. Det er mit håb, at flere rejseportaler vil benytte eller søge inspiration i det eksempel, så hverken portal eller forbruger er i tvivl om, hvad de har aftalt.”
Tilbage i november 2015 tog Østre Landsret netop stilling til hvorvidt en rejseportal var forpligtet til at betale for en forbrugers erstatningsrejse efter et flyselskabs konkurs. I den konkrete sag kunne forbrugeren gå ud fra, at aftalen var indgået med rejseportalen, da rejseportalen ikke oplyste tydeligt om andet.
Du kan læse mere på Forburgerombudsmandens hjemmeside
her
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice
her →