Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Internetmedier under pres efter ny EU-afgørelse

Internetmedier under pres efter ny EU-afgørelse
Den seneste afgørelse i rækken af sager om forholdet mellem brugen af hyperlinks og ophavsretten bekræfter tidligere praksis og supplerer den med ny formodningsregel, der kan true visse internetmediers eksistensgrundlag.
Den Europæiske Unions Domstol har i sagen C-160/15 bekræftet, at såfremt personen, der indsætter et hyperlink, vidste eller burde have vidst, at det henviste til et værk, der var ulovligt offentliggjort på internettet, vil vedkommende have forbrudt sig mod rettighedshaverens eneret.

Dette udgangspunkt er nu blevet suppleret af en formodningsregel, der navnlig gælder erhvervsdrivende. Ifølge Domstolens afgørelse må det således forventes af enhver, der linker til et værk af kommercielle hensyn, at vedkommende foretager den nødvendige kontrol for at sikre sig, at det pågældende værk ikke er blevet ulovligt offentliggjort på det netsted, som linket fører til.

SKÆRPEDE KRAV TIL BRUG AF KILDER

I praksis vil det bl.a. betyde, at medier, der anvender hyperlinks i artikler, skal være i stand til at afkræfte denne formodning, hvilket uvægerligt stiller skærpede krav til brug og undersøgelse af kilder og dokumentation. I den foreliggende sag blev det dog lagt til grund, at sagsøgte vidste, at det pågældende værk var blevet offentliggjort ulovligt.

Rettens afgørelse skal formentlig tages som udtryk for en betydelig styrkelse af rettighedshavernes position på internettet. 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted