Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

I Rusland indgives et stigende antal russiske ansøgninger om registrering af vestlige varemærker.

Bech Bruun
23/03/2022
I Rusland indgives et stigende antal russiske ansøgninger om registrering af vestlige varemærker.
Bech Bruun logo
Der indgives i Rusland et stigende antal russiske ansøgninger om registrering af velkendte vestlige varemærker. Det drejer sig primært om varemærker, som tilhører de mange virksomheder, der har trukket sig helt ud af Rusland.

Blandt andet er der indgivet flere ansøgninger om registrering af McDonald’s varemærker i eksempelvis kyrillisk skrift, men også flere parodivaremærker, som kan ses nedenfor. Ansøgningen er indgivet på vegne af en ”Uncle Vanya”, som er titlen på et berømt skuespil af den russiske forfatter Anton Tjekhov fra 1898, og symboliserer det velkendte McDonald’s logo væltet om på siden som en russisk statue fra før kommunismens fald. Parlamentsmedlem Vyacheslav Volodin har i den russiske Duma i sidste uge foreslået, at McDonald’s russiske restauranter skal overtages af russiske fastfood-kæder.


Det russiske varemærkekontor, Rospatent, har lukket for adgang til oplysninger om ansøgte varemærker i TMview (EUIPO’s varemærkeportal), hvilket gør det mere vanskeligt at følge antallet af krænkende ansøgninger. Hos de leverandører af overvågningsdata, som vi anvender i Bech-Bruun, er der indtil videre fortsat adgang til oplysninger om ansøgte varemærker i Rusland.


Det bliver afgørende for beskyttelsen af vestlige varemærker i Rusland, hvordan Rospatent og de russiske domstole vil behandle ansøgninger og indsigelser, hvor russiske ansøgere forsøger at stjæle vestlige varemærker. Afgørelsen i Gurli Gris-sagen, som vi udgav en nyhed om i sidste uge, varsler ikke godt for udviklingen ved de russiske domstole.


Vi følger i Bech-Bruun nøje situationen, og holder vores klienter og andre interesserede orienterede.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted