Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Hvornår skal valgplakaterne tages ned?

Bech Bruun
22/11/2021
Hvornår skal valgplakaterne tages ned?
Bech Bruun logo
Efter det netop afsluttede kommunalvalg er det nu tid til at tage de valgplakater ned, der i snart en måned har hængt rundt omkring i de danske kommuner. Her gennemgås, hvad man skal være særligt opmærksom på i forbindelse med nedtagning af valgplakater, herunder ikke mindst hvornår plakaterne senest skal være taget ned.

Reglerne for ophængning af valgplakater er reguleret i vejloven, jf. lov nr. 1520 af 27. december 2014 og privatvejsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1234 af 4. november 2015.


Hvad er en valgplakat?

En valgplakat er efter definitionen i vej- og privatvejsloven: ”en valgagitatorisk meddelelse på en vejrbestandig plade, der ikke er større end 0,8 m2”.


Hvornår skal en valgplakat tages ned?

Valgplakater må hænges op i perioden fra den fjerde lørdag før valgdagen til otte dage efter valgdagen. Da valget fandt sted den 16. november 2021, og plakaterne skal tages med senest 8 dage efter valgdagen ved døgnets afslutning, vil det sige senest ved døgnets afslutning den 24. november 2021.


Det er ikke nok at fjerne valgplakaten – også de midler, der er blevet anvendt til at hænge plakaterne op med (blandt andet strips, snore mv.), skal fjernes.


Hvad sker der, hvis de ikke bliver nedtaget?

Er valgplakaterne og de dertilhørende midler ikke taget ned inden den 25. november 2021, kan vejmyndigheden fjerne dem, jf. vejlovens § 85, stk. 3 og privatvejslovens § 66 b, stk. 3.


De udgifter, som vejmyndigheden har i forbindelse med nedtagningen, betales af ophængeren. Er det ikke muligt at pålægge ophængeren disse udgifter, kan den fysiske eller juridiske person, der agiteres for på valgplakaten, pålægges at afholde disse udgifter, medmindre den pågældende kan sandsynliggøre, at ophængningen ikke er sket på den pågældendes foranledning, jf. vejlovens § 85, stk. 6 og privatvejslovens § 66 b, stk. 6.


Så udover de rent ordensmæssige og miljømæssige hensyn, er det også økonomisk fornuftigt at huske at fjerne valgplakaterne, så pladerne kan gemmes til næste gang.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Dygtige jurister til et politisk og udfordrende miljø i Transportministeriets departement
Uddannet jurist (gerne nyuddannet) til Københavns Universitetets Rektorsekretariat
Personalejurist med HR kompetencer til Billund Kommunes HR og Sundhedsstab
To dygtige jurister (fuldmægtig/specialkonsulent) til Sundhedsjura
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted