Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Høring af udkast til ændring af varmeforsyningsloven og byggeloven

Horten
16/02/2015
Høring af udkast til ændring af varmeforsyningsloven og byggeloven
Energistyrelsen har den 6. februar 2015 sendt udkast til ændring af lov om varmeforsyning og byggeloven i høring.

Lovforslaget har til formål at kodificere hjemmelsgrundlaget for kommuners deltagelse i kollektiv varmforsyningsvirksomhed og garantistillelse for sådan virksomhed, som hidtil har været hjemlet i kommunalfuldmagtsreglerne. Lovforslaget vil derfor skabe større klarhed, om de muligheder samt begrænsninger der er gældende for kommunerne på varmeforsyningsområdet.

Udover at skabe grundlag for kommuners varetagelse af kollektiv varmeforsyning og kommunal garantistillelse, indeholder lovforslaget bl.a. regler om følgende:

  • Udvidet mulighed for anvendelse af biomassebasseret varmeproduktion i områder forsynet med decentral naturgasbaseret kraftvarme

  • Elektronisk kommunikation af varmeforsyningsvirksomhedernes oplysninger om produktions- og driftsmæssige forhold eller kontoplaner

  • Hjemmel i byggeloven til at vedtage regler i bygningsreglementet om fastsættelse af regler vedrørende bygningers opvarmningsform. Ændringen medfører, at der kan stilles et generelt krav om installation af vedvarende energi til opvarmning af nye bygninger uden for fjernvarme- og naturgasområder.


Frist for indgivelse af høringssvar til Energistyrelsen foreligger d. 4. marts 2015 kl. 10.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted