Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Har du styr på de nye regler om e-mails i lejeforhold?

Horten
03/01/2018
Har du styr på de nye regler om e-mails i lejeforhold?
Horten logoFolketinget har den 14. december 2017 vedtaget et lovforslag til ændring af leje- og almenlejeloven. Lovændringen betyder, at lejer og udlejer kan kommunikere digitalt.

 

Efter de nugældende regler er det kun muligt at kommunikere via e-mail eller andre varige digitale medier, hvis det er særligt aftalt mellem lejer og udlejer. Hvis en sådan aftale er indgået, kan parterne dog i alle de situationer, hvor der for udlejer og lejer er en pligt til at foretage underretninger, kommunikere digitalt (bortset fra udlejers opsigelse og betalingspåkrav).

Den nye lovændring medfører et andet udgangspunkt i relation til kommunikationsformen mellem udlejer og lejer - nemlig at kommunikationen mellem lejer og udlejer, som udgangspunkt og uden særskilt aftale, nu kan ske digitalt. Lejeforholdets parter kan efter de nye regler frit vælge skriftlig kommunikationsform – herunder blandt andet digital kommunikation.

Både lejer og udlejer kan dog med én måneds varsel til første dag i en måned kræve, at meddelelser ikke skal sendes digitalt, hvorefter meddelelser igen må sendes med almindeligt brev.


Ingen regel uden undtagelser


Det er vigtigt at være opmærksom på, at den digitale kommunikation mellem udlejer og lejer også efter lovændringen vil være underlagt en række undtagelser fra udgangspunktet om digital kommunikation.

Det er bl.a. ikke muligt at give underretning digitalt i følgende tilfælde:

  • Meddelelser om udlejers opsigelse

  • Udlejers påkravsskrivelse begrundet i misligholdelse med betaling

  • Hvis en lejer eller udlejer er fritaget for Digital PostHvad betyder ændringen for nuværende lejeaftaler


Lovændringen træder i kraft den 1. januar 2018 for nye lejeaftaler. Det betyder, at lejeaftaler indgået før denne dato ikke er omfattet af de nye regler. Derimod vil de eksisterende lejeaftaler kunne blive omfattet af lovændringen fra den 1. januar 2019, men dette sker dog først, når udlejer har givet meddelelse herom til lejer (med almindeligt brev).

 

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted