Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Fristen for indlevering af årsrapport ændres fra 5 til 6 måneder

Kromann Reumert
23/05/2022
Fristen for indlevering af årsrapport ændres fra 5 til 6 måneder
Kromann Reumert logo
Ændring af årsregnskabsloven giver virksomheder ret til indlevere årsrapport en måned senere end hidtil.

Erhvervsministeren fremsatte den 6. april 2022 et lovforslag om at udskyde virksomheders frist for at indlevere årsrapport. Lovforslaget blev enstemmigt vedtaget den 19. maj 2022, og ændringen betyder, at virksomheder fremover får en måned ekstra til at udarbejde årsrapport.


De første årsrapporter, som ændringen kommer til at gælde for, vil være virksomheders årsrapport for kalenderåret 2021. Hvis en virksomhed har balancedag den 31. december, vil den nye frist for Erhvervsstyrelsens modtagelse af årsrapporten være den 30. juni 2022.


Sammenfald med indlevering af selvangivelse

Lovændringen stemmer fint overens med praksis, da fristen for indlevering af årsrapporter har været midlertidigt udskudt i 2020 og 2021 på grund af Covid-19. Ændringen betyder også, at fristen for indlevering af årsrapport fremover vil falde sammen med fristen for indlevering af selvangivelse, og revisor kan derfor med fordel udarbejde årsrapport og selvangivelse i samme arbejdsgang.


Ingen ændringer for børsnoterede virksomheder

Ændringen gælder ikke børsnoterede virksomheder og statslige selskaber, der stadig skal indlevere årsrapport 4 måneder efter regnskabsårets afslutning.


Vores anbefaling

Vi anbefaler, at virksomheder sikrer, at deres vedtægter lever op til gældende lovgivning. Vi er naturligvis behjælpelige med opdatering af vedtægter, afholdelse af generalforsamling og øvrige spørgsmål, som lovændringen måtte give anledning til.


Læs mere om lovændringen.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted