Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Forslag til udbudslov fremsat i Folketinget

Bech Bruun
23/03/2015
Forslag til udbudslov fremsat i Folketinget
Forslaget til Danmarks første udbudslov indeholder kun få ændringer i forhold til høringsudkastet. Det står klart efter erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen fremsatte lovforslaget i Folketinget den 18. marts 2015.

Der er kun foretaget få materielle ændringer i forhold til det lovudkast, der blev sendt i høring den 5. december 2014. I vores tidligere publikation om den nye udbudslovskitserede vi de væsentligste ændringer i forhold til det nuværende udbudsdirektiv.

Nedenfor har vi foretaget en kort gennemgang af de væsentligste ændringer fra høringsudkastet i forhold til det fremsatte lovforslag.

Ophør af kontrakter
Forpligtelsen til at bringe en kontrakt til ophør, hvis tildelingsbeslutningen annulleres, er bibeholdt i det fremsatte lovforslag. Det er fortsat også muligt for ordregiver at videreføre kontrakten i visse tilfælde.

Som noget nyt forpligtes ordregiver imidlertid til at offentliggøre en beslutning, hvis kontrakten videreføres til trods for, at den ellers skulle bringes til ophør som følge af Klagenævnets annullation af tildelingsbeslutningen. I den forbindelse kan Klagenævnet efter påstand afgive en ikke bindende foreløbig udtalelse om, at der foreligger særlige forhold, der tilsiger, at kontrakten videreføres på trods af den annullerede tildelingsbeslutning.

Mulighed for at afhjælpe formelle mangler
Ifølge forarbejderne til loven får ordregiver mulighed for at afhjælpe formelle mangler, inden der overgås til udbud med forhandling, hvis det skyldes, at der kun er indkommet ukonditionsmæssige tilbud.

Ikrafttræden 
Lovforslaget forventes fortsat at træde i kraft den 1. oktober 2015.

Den nye udbudslov vil finde anvendelse på alle udbud, der er iværksat efter denne dato. Dog vil lovens bestemmelser om kontraktændringer finde anvendelse på alle kontrakter, også ”gamle” kontrakter, der er indgået i henhold til de tidligere udbudsregler.

Se det fremsatte lovforslag her.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Kan du påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige?
Kan man som privat tilbudsgiver påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige? Det kommer Anja Piening, specialist i udbudsret, nærmere ind på i ovenstående video.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted