Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Forhøjelse af pantstiftende beløb i vedtægt tinglyst uden samtykke fra alle ejere

Bech Bruun
30/05/2015
Forhøjelse af pantstiftende beløb i vedtægt tinglyst uden samtykke fra alle ejere
En ændring af en ejerforeningsvedtægt om pantstiftende beløb, der var vedtaget i overensstemmelse med vedtægterne, kunne tinglyses uden samtykke fra samtlige ejere. Det har Landsretten slået fast, på trods af en ejers indsigelse om, at ændringen var i strid med lighedsprincippet. Hans indsigelse blev ikke taget til følge.

På en ejerforenings ekstraordinære generalforsamling blev det vedtaget, at det pantstiftende beløb i vedtægten skulle forhøjes til 45.000 kr. pr. ejerlejlighed. Vedtagelsen skete i overensstemmelse med vedtægternes bestemmelser om ændring af vedtægterne.

En ejer af to lejligheder med et samlet fordelingstal på 14 gjorde gældende, at der manglede hjemmel til at tinglyse forhøjelsen. Ifølge ejeren var ændringen i strid med lighedsprincippet, idet ejeren - som ejer af to ejerlejligheder - skulle stille dobbelt sikkerhed i forhold til, hvad andre ejere af en enkelt ejerlejlighed med et fordelingstal på fx 16 skulle.

Tinglysningsretten og senere Landsretten fandt, at beslutningen var truffet i overensstemmelse med vedtægterne, og at tegningsreglen var overholdt. Den pantstiftende forhøjelse af vedtægterne kunne derfor tinglyses.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted