Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Et skridt nærmere ePrivacy forordningen

NJORD Law Firm
22/05/2018
Et skridt nærmere ePrivacy forordningen

Alt imens de fleste danske virksomheder har travlt med at blive klar til den nye persondatalovgivning, er der fra EU’s side en ny ”privacy” lovgivning på vej. Denne gang med fokus på kommunikation via internettet. ePrivacy forordningen erstatter tidligere direktiver på området.


Forordningen har fokus på respekt for privatlivet og beskyttelse af persondata i al elektronisk kommunikation, og den bygger videre på EU direktiv 2002/58/EF med senere ændringer. Med forordningen får reglerne direkte virkning i de enkelte medlemsstater.

ePrivacy forordningen vil blandt andet regulere brugen af ”cookies” og direct marketing kommunikation. Forordningen kommer i forlængelse af den meget omtale persondataforordning (GDPR), som træder i kraft den 25. maj. Det er vores forventning, at virksomheder kan se frem til samme høje bødeniveau og ikke mindst opmærksomhed, som vi ser med persondataforordningen på nuværende tidspunkt.

Forordningen foreligger nu i et revideret forslag, der skal behandles på EU-plan henholdsvis den 16. og 17. maj 2018. Når forordningen er vedtaget, træder EU’s  implementeringsproces i kraft.

I TVC Advokatfirma følger naturligvis løbende udviklingen og orienterer på vores hjemmeside, når der foreligger et endeligt udkast.

Læs det revideret forslag her.


 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artikler, der kunne være relevante for dig
Irmapigen sejrede i Sø- og Handelsretten
Irmapigen sejrede i Sø- og Handelsretten
09/04/2024
Immaterialret, E-handel og markedsføring
Har du registreret din virksomheds varemærke?
Har du registreret din virksomheds varemærke?
04/04/2024
Immaterialret
Den Fælles Patentdomstol – sager om midlertidige forbud og påbud
Den Fælles Patentdomstol – sager om midlertidige forbud og påbud
08/04/2024
Immaterialret
Historisk afgørelse: Første sag i EU om ophavsret til AI-genererede billeder
Historisk afgørelse: Første sag i EU om ophavsret til AI-genererede billeder
30/04/2024
Immaterialret, EU-ret
Hvordan håndterer du dine medarbejderes brug af kunstig intelligens (AI)?
Hvordan håndterer du dine medarbejderes brug af kunstig intelligens (AI)?
26/04/2024
Persondata, Immaterialret, Øvrige
Første dom i EU om ophavsretlig beskyttelse af kunstig intelligens
Første dom i EU om ophavsretlig beskyttelse af kunstig intelligens
15/05/2024
Immaterialret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted