Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

ESG: Bevar virksomhedens konkurrencedygtighed

WTC advokaterne
31/05/2021
ESG: Bevar virksomhedens konkurrencedygtighed
WTC advokaterne logo
Vi har tidligere beskrevet, hvordan ESG bliver vigtigere og vigtigere i forhold til at styrke virksomhedens konkurrencedygtighed.

Vi ser nu flere eksempler på, hvordan et mangelfuldt fokus på ESG-optimering får konsekvenser for leverandører og samarbejdspartnere til store og fremtrædende virksomheder. Vi tror på, at det blot er toppen af isbjerget…


Hvad er ESG?

ESG er kort for ’Environmental, Social and Governance’, altså miljø, sociale forhold og virksomhedsledelse.


ESG drejer sig grundlæggende om at opføre sig ordentligt som virksomhed og om at kortlægge og optimere på virksomhedens bæredygtige profil samt sociale og samfundsmæssige indflydelse.


Virksomhedens fokus på ESG, eller mangel på samme, viser sig nu i flere tilfælde at være afgørende for, om en leverandør mister sin kunde, eller om en forbruger boykotter en virksomhed.


Nye krav til leverandører og samarbejdspartnere

Vi ser flere eksempler på, at store virksomheder begynder at stille krav om eksempelvis medarbejdersammensætningen hos deres leverandører.

Dagspressen har for nylig berettet om, at Coca-Cola i USA eksempelvis er begyndt at kræve, at de advokatfirmaer de samarbejder med, har en bestemt andel af advokater med minoritetsbaggrund. Andre virksomheder, som Telenor og Barclays, har stillet krav om andelen af kvinder og diversitet hos deres samarbejdspartnere, ligesom Novo Nordisk har tilkendegivet, at de i 2030 kun vil samarbejde med leverandører, der udelukkende anvender grøn strøm.


De første eksempler er tydelige indikatorer på en ESG-strategi om at mindske ulighed og sikre ligestilling hos virksomhedernes leverandører, mens det sidste eksempel viser, at Novo Nordisk blandt andet fokuserer på bæredygtig energi og begrænsning af udledningen af fossile brændstoffer i deres ESG-strategi. Fælles for fokuspunkterne er, at de er en del af FN’s 17 verdensmål, som ESG netop udspringer af.

Konsekvenserne når du ikke har en ESG-strategi


Vi ser også eksempler på, hvor galt det kan gå, når virksomheder ikke tænker ESG ind i deres forretningsplan. Senest resulterede det i en regulær shitstorm for Nemlig.com, at virksomheden tilsyneladende ikke havde stillet krav om arbejdsvilkår hos deres leverandører. Dette selvom Nemlig.com’s egentlige samarbejdspartnere var eksterne vognmænd, der hver især selv havde ansvaret for deres chaufførers arbejdsvilkår. Sagen viser dog, at der var en generel holdning blandt forbrugerne til, at Nemlig.com havde et ansvar for at stille krav om ordentlige arbejdsvilkår til de vognmænd, de havde valgt at samarbejde med.


Læs om Nemlig.com sagen her.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
WTC advokaterne logo
Hillerød
Slotsgade 36B, 1.
3400 Hillerød
(+45) 48 22 00 40
(+45) 48 22 00 41
wtc@wtc.dk
Helsingør
Stengade 37
3000 Helsingør
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Juridisk chefkonsulent med personaleledelse og faglig tyngde
Forretningsorienteret og engageret jurist til DRs internationale salgsafdeling
Udbudskonsulent
Fagligt stærke jurister til lov- og reformarbejde på arbejdsskade-området (genopslag)
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted