Er du i tvivl, om du har modtaget en falsk faktura?
Hvad skal du være opmærksom på?
Der findes personer, der overvåger varemærkeregistre og designregistre, og som i stigende grad sender falske fakturaer direkte til rettighedsindehavere. De falske fakturaer er ofte udformet således, at de til forveksling ligner fakturaer fra de officielle myndigheder – både sprogligt og visuelt. Der er derfor stor risiko for, at man kommer til at betale en falsk faktura ved en fejl.
Selvom disse falske fakturaer ofte er vildledende og i strid med markedsføringsloven, og i grove tilfælde kan betragtes som bedrageri, så har personerne bag de falske fakturaer typisk adresse uden for Danmark, hvilket gør det svært at håndhæve en eventuel tilbagebetaling.
Vi oplever desværre, at mange rettighedshavere modtager falske fakturaer allerede i forbindelse med registreringen af et varemærke eller et design, hvor fakturaen lyder på opkrævning af registreringsgebyr. Er din virksomhed repræsenteret af en registreret fuldmægtig (typisk en advokat), vil de ”rigtige” opkrævninger fra de relevante patent- og varemærkemyndigheder som regel blive sendt direkte til din fuldmægtig og ikke til din virksomhed. Din fuldmægtig vil da videresende fakturaen til dig.
Vores anbefaling
Skulle din virksomhed modtage fakturaer vedrørende jeres registrerede varemærke eller designs, som I ikke har modtaget fra jeres registrerede fuldmægtig, anbefaler vi, at fakturaen videresendes til fuldmægtigen.