Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Er du i tvivl, om du har modtaget en falsk faktura?

Focus Advokater
01/02/2021
Er du i tvivl, om du har modtaget en falsk faktura?
Focus Advokater logo
Antallet af svindlere, som sender falske fakturaer til rettighedsindehavere stiger hvert år. Spørg derfor din IPR-rådgiver om en regning sendt direkte til din virksomhed skal betales eller ej.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der findes personer, der overvåger varemærkeregistre og designregistre, og som i stigende grad sender falske fakturaer direkte til rettighedsindehavere. De falske fakturaer er ofte udformet således, at de til forveksling ligner fakturaer fra de officielle myndigheder – både sprogligt og visuelt. Der er derfor stor risiko for, at man kommer til at betale en falsk faktura ved en fejl.

Selvom disse falske fakturaer ofte er vildledende og i strid med markedsføringsloven, og i grove tilfælde kan betragtes som bedrageri, så har personerne bag de falske fakturaer typisk adresse uden for Danmark, hvilket gør det svært at håndhæve en eventuel tilbagebetaling.

Vi oplever desværre, at mange rettighedshavere modtager falske fakturaer allerede i forbindelse med registreringen af et varemærke eller et design, hvor fakturaen lyder på opkrævning af registreringsgebyr. Er din virksomhed repræsenteret af en registreret fuldmægtig (typisk en advokat), vil de ”rigtige” opkrævninger fra de relevante patent- og varemærkemyndigheder som regel blive sendt direkte til din fuldmægtig og ikke til din virksomhed. Din fuldmægtig vil da videresende fakturaen til dig.


Vores anbefaling

Skulle din virksomhed modtage fakturaer vedrørende jeres registrerede varemærke eller designs, som I ikke har modtaget fra jeres registrerede fuldmægtig, anbefaler vi, at fakturaen videresendes til fuldmægtigen.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Focus Advokater logo
Odense
Englandsgade 25
5000 Odense C
63 14 20 20
mail@focus-advokater
Kolding
Toldbodgade 10, 4
6000 Kolding
Svendborg
Havnepladsen 3 A
5700 Svendborg
København
Amaliegade 40 B, 2
1256 København K
Hamborg
Grimm 8
D-20457 Hamburg
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted