Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Endelig vedtagelse af ny bogføringslov

Bird & Bird
03/02/2015
159
Endelig vedtagelse af ny bogføringslov
Bird & Bird logo
Folketinget har den 22. januar 2015 endelig vedtaget en lov om ændring til bogføringsloven, som skal træde i kraft den 1. marts 2015.

Bird & Bird har tidligere skrevet om ændringerne, hvor udgangspunktet med lovændringen er en tilpasning til den digitale udvikling således, at det er muligt at opbevare regnskabsmateriale elektronisk både her i landet og i udlandet.

Hovedreglen om, at regnskabsmateriale skal opbevares her i landet, er med vedtagelse af ændringsloven blevet afløst af en regel om, at regnskabsmateriale skal opbevares på en sådan måde, at det uden vanskeligheder kan gøres tilgængeligt for offentlige myndigheder her i landet eller andre, som i henhold til anden lovgivning har ret til at kræve indsigt i regnskabsmaterialet.

Dette betyder, at virksomheder nu frit kan vælge, om regnskabsmateriale i elektronisk form skal opbevares her i landet eller i udlandet. Når der er tale om elektronisk opbevaring, opstiller loven dog enkelte kriterier, som den bogføringsansvarlige skal overholde.

Virksomhederne kan opbevare elektronisk regnskabsmateriale, hvis den bogføringspligtige:

  • Opbevarer regnskabsmaterialet i overensstemmelse med Bogføringsloven.

  • Til enhver tid kan fremskaffe materialet og give adgang til dette her i landet.

  • Opbevarer eventuelle beskrivelser af benyttede systemer m.v. og eventuelle nødvendige adgangskoder m.v. her i landet.

  • Sørger for, at regnskabsmaterialet udskrives i klarskrift eller stilles til rådighed i et anerkendt filformat.


For regnskabsmateriale i papirform er reglerne stadig lidt mere restriktive. Med den nye lov vil det være muligt at opbevare papirbaseret regnskabsmateriale i Finland, Island, Norge eller Sverige. Det vil ligeledes være muligt at opbevare regnskabsmateriale for indeværende og forrige måned i udlandet. Hertil kommer, at interne og eksterne bilag for den bogføringspligtiges aktiviteter i udlandet kan opbevares i papirform i det pågældende udland i hele opbevaringsperioden, hvilket vil sige 5 år fra udgangen af det regnskabsår, som materialet vedrører.
 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 38.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted